Birinin canı yansa, kötü sonuç alsa, önce rakiplerine, sonra da hakemler üzerinden saldırıya geçiyor. Eski defterler açılıyor, sen-ben kavgası başlıyor, karşılıklı atışmalar, çamur atmalar, ‘koca-koca’ adamlardan ağza alınmayacak sözler havada uçuşuyor. “İşkembeden atma”, “Gülüyoruz, hiç bir açıklamasını anlamıyoruz”, “Biz daha yemiyoruz, size afiyet olsun”, “Toplumsal hareket başlayacak”, “Paranın hesabını ver, kendi işine bak…” bu sözlerden sadece birkaçı…

Nereye gidiyoruz, ne yapıyorsunuz, ne için yapıyorsunuz? Bir şampiyon çıkacak, başka yok… Hep bir, ya da aynı bir kaç takım şampiyon olacak diye kural mı var? İyi oynayan, başarılı sonuçlar alan, şampiyon olur. Neden DG Sivasspor, A.Alanyaspor ya da bir başka takım şampiyon olmasın? Neden her sıkıntı sonrası ‘Öküz altında, buzağı aranır?’ anlamak mümkün değil. Geçmiş dönemlerde, bu hakemlerle o şampiyonluklar yakalamadı mı? Bu federasyonu siz seçmediniz mi, bu MHK’ya onay vermediniz mi? VAR’a ‘olur’ demediniz mi? Zekeriya Alp’i alkışlamadınız mı? Ne istiyorsunuz, neden toplumu geriyorsunuz, insanların arasına ‘nifak’ sokuyorsunuz?

Futbol bu, bir oyun, bir eğlence… Birilerini eleştirirken ve çamur atarken, önce kendinize bir bakın. Mali durumunuzu düzeltin, geleceğinizi kurun, başarılarınızı ya da başarısızlıklarınızı başkalarının üzerinden kurgulamayın. Yani ‘iğneyi önce kendinize batırın’ sonrasına bakarsınız. Ne olacak şimdi… Dün Trabzonspor yürüdü, yarın Fenerbahçe, öbür gün Galatasaray ve daha başkaları. Olaylar çıksa, Allah korusun kavga gürültü kopsa, kim hesabını verecek? Kafanızı yastığa rahat koyabilecek misiniz, uyuyabilecek misiniz huzur içinde?

Türkiye çeşitli belalarla uğraşırken, siz bunlarla mı gününüzü geçireceksiniz? Hadi oradan, kendinize gelin artık! Yaşınıza, başınıza, mevkinize uygun hareket edin, germeyin toplumu… Sağ duyulu olun biraz, sağ duyulu!..