Tekrar üretimine hız verilen bir çok alanda kullanılan kenevirden maske üretildi. Rize’de kenevirden yapılma Rize bezleri koronavirüs ile mücadelede kullanılmaya başlandı.

İyidere ilçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından üretilen ve anti bakteriyel bir ürün olan Rize bezinden yapılan maskeler halka dağıtıldı.

‘Antibakteriyel bir bez olduğu için böyle bir işe giriştik’
Karaborsaya düşen maskelerin vatandaşla ücretsiz olarak buluşturulmasını hedeflediklerini dile getiren İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, şunları söyledi:

“Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs vakasından sonra ülkemizin ve devletimizin aldığı önlemler ortada. Yaklaşık 2 haftadır yoğun bir şekilde mücadele devam ediyor. Bu mücadelenin içerisinde almamız gereken önlemleri de devletimizin bildirgesi çerçevesinde kaymakamlığımız ile birlikte ortak bildirgeler ile almaya çalışıyoruz. 'Ne yapabiliriz?' diye düşündük ve en büyük olayın işportacıların eline düşen maske olayı vardı. Maske olayı aklımıza geldi. Rize beziyle bu işi aşabilir miyiz diye baktık. Anti bakteriyel bir bez olduğu için de böyle bir işe giriştik."

Başkan Mete ve beraberindekiler daha sonra kursiyerler tarafından evlerde Rize bezinden dikilen maskeleri sokakta bulunan vatandaşlara ve esnafa dağıttı.

 

 

Editör: Haber Merkezi