TRABZONSPOR kendi deplasman rekorunu kırmak için çıktığı maçta beklediğini, tahminlerinin ötesinde bir zamanda yakaladı. Cornelius’un daha dakika dolmadan attığı gol Bordo Mavilileri rahatlattı. O rahatlıkla oyunun kontrolünü erkenden eline geçirdi. Keyfi yerindeydi. Kendinden emindi. Yine de Konyaspor, hiç öyle kolay lokma değildi. Beşiktaş ve Trabzonspor ile birlikte ligin yenilmeyen üç takımından biriydi. İlhan Palut’un yönetiminde belli bir oyun planı, düzeni, ezberi çok daha önemlisi sabrı vardı. 

Trabzonspor kendinden emin şekilde oynarken, ilk ev sahibi atağında Vitor Hugo, zamanlama hatası ile rakibine sakatlayıcı bir hamle yaptı. Halil Umut Meler cezayı anında kesti. Hakemlerin benzer birçok hareketi süzemediği pozisyonda Meler’in, VAR desteğine ihtiyaç duymadan verdiği karar onun konsantrasyonun sonucuydu. Erken kırmızı kart Karadeniz ekibinin planlarını değiştirdi. 80 dakika on kişi oynamak durumunda kalan Trabzonspor, biraz daha temkinli oynamaya başladı. Bu zorunlu dikkat, Konyaspor’un iştahını ve pozisyonlarını arttırdı. İlk yarıda skoru eşitlerken, kanatları çok iyi kullanan, 17 şut deneyen ev sahibi, konuk takımı zora soktu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ikinci yarıya biraz fizik, biraz hız katmak amacıyla Ömür’ün yerine Djaniny ile başladı. Cesur hamle iş yapar mı derken, bir anlık savunma hatasıyla bu kez ev sahibi ilk dakika içinde gol buldu. Öndeyken on kişi kalıp geriye düşen Trabzonspor, olabildiğince topu ön tarafta tutup çekinmeden oynadı. Şut denedi. Orta yaptı. Tempo yüksekti. Futbol güzelleşti. Kaleciler harika oynadı. Ve maçın sonunda kazanan futbolseverler oldu.