Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar, Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri TRT Haber'e anlattı. Başbakan Tatar, “Uluslararası hukuka, deniz hukukuna, adalete, vicdana baktığımızda hep söylüyoruz bu bölgede hem kıta olarak hem de Doğu Akdeniz’e sahil şeridi olarak hakimiyet Türkiye Cumhuriyetindedir.” diyerek, “Kıbrıs Türk halkı Türkiye’nin garantörlüğünden asla vazgeçmez” ifadelerini kullandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar'ın açıklamalarından öne çıkanlar: 

"Türk mühendisliği bunu başarmıştır"

Su temin projesi çok komplike bir iş ama Türk mühendisliği bunu başarmıştır. Ekiplerden öğrendiğimiz kadarıyla Amerika'dan bile benzer projelerin farklı yerlerde uygulanması için gelip bu projeyi gören ekipler varmış. Asrın projesi ve dünyada bir ilk.

"Bu bölgede hakimiyet Türkiye Cumhuriyetindedir"

Uluslararası hukuka, deniz hukukuna, adalete, vicdana baktığımızda hep söylüyoruz bu bölgede hem kıta olarak hem de Doğu Akdeniz'e sahil şeridi olarak hakimiyet Türkiye Cumhuriyetindedir.

"Kıbrıs Türk halkı Türkiye'nin garantörlüğünden asla vazgeçmez"

Uluslararası hukuka, deniz hukukuna, adalete, vicdana baktığımızda hep söylüyoruz bu bölgede hem kıta olarak hem de Doğu Akdeniz’e sahil şeridi olarak hakimiyet Türkiye Cumhuriyetindedir. Kıbrıs Türk halkı Türkiye’nin garantörlüğünden asla vazgeçmez.

"46 yılda Maraş hayalet şehir haline gelmiştir"

46 yılda Maraş hayalet şehir haline gelmiştir. Bizim hükümetimiz ilk gününden bugüne bunu gündeme getirmiştir. Altyapısı yapılmıştır, hukuki düzenlemeleri de hazırdır.

"Türkiye ile uyumlu çalışmalıyız"

Bölgesel dengeler gereği Türkiye ile uyumlu çalışmalıyız. Türkiye'den koparılırsak tehlike altına gireriz.

Editör: Haber Merkezi