Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

6’lı masa yine toplanıp dağıldı. Yine adaylarını açıklayamadılar ama “Ortak bir Cumhurbaşkanı adayı” belirleyeceklerini duyurdular. İki yıl sonra bu da büyük bir gelişme. Bundan sonraki programları da 6’lı masadaki Genel Başkanların memleketlerinde buluşmakmış… Durumu 5-6 ay daha böyle idare ederler herhâlde… Belki de finalde “Türkiye’de muhalefeti destekleyerek Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmeliyiz” diyen Joe Biden’ın yanında Beyaz Saray’daki masada yerlerini alırlar.

İlginçtir 6’lı masa toplantısından bir gün önce İP İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu bir televizyon programında “Bizim sahada şubat ayından beri en çok duyduğumuz isim Mansur Başkan. Mansur Yavaş ile ilgili bir ağırlık var. Ama ben ve teşkilatlarımız Meral Akşener'in en doğru kişi olduğuna inanıyoruz" açıklamasını yaptı. Ekrem İmamoğlu ile ticari ilişkisi de olan birinin, Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı için can attığı bir ortamda talimat almadan bu açıklamayı yapması mümkün değildir. Burada Kemal Kılıçdaroğlu’na bir el ense çekme hâli vardır. Gittiği her yerde kürsülere “Cumhurbaşkanımız” diye çağrılan Kemal Kılıçdaroğlu’na “biraz frene bas” mesajıdır bu…

CHP sayesinde Meclise giren İP, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu parmağında oynatmaktadır. Bir tarafta oyu 22,67% olan CHP, diğer tarafta oyu 9,96% olan İP… CHP’li belediyeleri inek gibi sağan İP, Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasından iş çevirdiklerini de alenen gösteriyorlar. Siyasi ve kişisel menfaatleri için MHP’yi satanların, bugün siyasi ve kişisel menfaatleri için CHP ve HDP ittifakında kılıktan kılığa girmeleri ve her adımlarında siyasi çıkarlarını düşünmeleri, Kemal Kılıçdaroğlu gibi siyaset zavallısı adama çok zor günler yaşatacaktır. Cumhurbaşkanlığı hayali kuran Kemal Kılıçdaroğlu bi bakmış CHP’yi bile elinden almışlar, kendini de Tunceli yaylalarında “Nasıl hançerlendiğine” dair anılarını yazarken bulabilir. Siyasi gezilerinde beşinci partisi İP olan Meral Akşener ve avanelerinin menfaat dışında ölçüleri olmaz. PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile referandumda, yerel seçimlerde, anayasa taslağı hazırlamada, Afrin operasyonuna karşı çıkmada, Demirtaş aşkında beraber olanlarda zaten temiz bir mide olmaz. Bunu sadece biz değil, İP’in mevcut milletvekili İsmail Koncuk “Meral Akşener ve kadrosu menfaatleri için PKK taleplerine bile evet” diyerek kamuoyuna bilgilendirme yapmıştı.

O yüzden Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olma” Kemal Kılıçdaroğlu…  Masada oturduğun bu ekip, menfaatleri için senin böbreğini söker satar, ruhun duymaz.

Kemal Kılıçdaroğlu, İP’in CHP’li belediyelerde nasıl bir vurgun düzeni kurduğunu takip ediyor musun?

MHP’yi ele geçiremeyen operasyoncuların şimdi İP içindeki yiyici takımı olarak CHP’li belediyelerde nasıl ihale vurgunu yaptığını merak edip soruşturdun mu?

Mansur Yavaş İP milletvekiline 107 milyonluk ihaleyi nasıl verir, Ekrem İmamoğlu İP’e nasıl 80 milyon yardımda bulunur diye tepki gösterdin mi?

Bunları “Cumhur İttifakı’na karşı kullanıyorum” diye bugüne kadar sesini çıkarmadın, hep göz yumdun değil mi?

Gerçi senin bu konuda hangi siyasi ahlak, ilke, ölçü anlayışın var ki? Bunlardan ne farkın var ki?

Atatürk’ün kurduğu koskoca CHP’yi terör örgütlerinin avukatı, ihanet politikalarının merkezi hâline getirdin.

6+HDP’li masanın geleceği içler acısıdır. Kişisel ve siyasi menfaatleri için yan yana gelenlerin, aynı sebepler için birbirini satması şaşırtıcı olmayacaktır. Umarım bu masada Kemal Kılıçdaroğlu acınacak bir hâle düşer…

Editör: Haber Merkezi