FETÖ kumpası sonrası genel başkan olduğu günden bu yana büyük bir uğraş verdi.

Neler yaptı neler…

***

Atatürk’ün partisinden Atatürkçü olduğu bilinen isimleri tasfiye edip, yerlerine mezhep ve etnik fitnelerin sözcüsü isimleri doldurmak kolay iş miydi?

Bir yandan marjinal grupların hamiliği elbisesi giyerken diğer yandan kendini Cumhuriyet’in yegâne savunucusu olarak tanıtabilmek alışılmış bir şey miydi?

PKK’nın televizyonunda programa çıkıp “Anayasa’nın 2. ve 3. maddelerini değiştirelim” önerisinde bulunduktan sonra bayrak sevgisinden dem vurmak her yiğidin harcı olan bir rahatlık mıydı? Hendek-Çukur-Kobani olaylarında azmettiriciliğiyle askerlerimizin, polislerimizin şehit olmasında parmağı olan Selahattin Demirtaş’ı “Cezaevinde yattığı her gün ona şeref madalyası olacaktır” sözleriyle yüceltmek ve “derhâl serbest bırakılması” gerektiği yönünde çağrılar yaptıktan sonra çıkıp vatan sevdasından bahsedebilmek olağan bir durum muydu?

Türkiye’nin PKK’ya son darbeyi indirmesi için hazırlanan tezkereye hayır dedikten sonra CHP’nin altı okundan birinin milliyetçilik olduğunun hatırlatmasını yapabilmek hafife alınacak mesele miydi?

***

Ama gelin görün ki bu siyasi tiyatroyu büyük bir ustalıkla sergileyen adamı ittifak ortakları hiç takdir etmiyor, hatta güvenmiyor, ortaklarını geçtim kendi partisinden bile destek bulamıyor…

Ne zaman heveslenip aday olacağını ima etse “Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı’nı karıştırıyorsunuz. Cumhur İttifakı et-tırnak, mezara kadar, kader birliği… Bizimki öyle değil ki, bizimki proje bazlı bir ittifak” itirafında bulunmuş ortağı İP müdiresinin partisinden “Kazanamama ihtimali olan birinin uygun olmadığını düşünüyoruz, sonuç odaklı düşünüyoruz” açıklaması geliyor.

Aynı günlerde bir başka ortağı “Şu anda bir cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinin erken olduğu kanaatindeyim” diyerek hevesini kursağında bırakıyor.

Bizzat kendi partisinden milletvekilleri parti genel başkanları yerine “Keşke Demirtaş cumhurbaşkanı seçilse” dilekleri tutuyor.

***

Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayının PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin tam desteğini almadan seçilemeyeceği yazılıp, çiziliyor…

Allah aşkına söyleyin, bu adam daha ne yapsın?

Kapalı kapılar ardında yaptıkları görüşmelerde artık ne güvence verdiyse HDP’li Mithat Sancar hem de CHP Genel Merkezi’nde “PKK ve Öcalan konusunda aramızda görüş ayrılığı olduğunu düşünmüyoruz” diyebiliyor…

***

Eğer CHP’li birisi zilletin ortak adayı olacaksa, bu isim Kılıçdaroğlu’ndan başkası olamaz…

Hatay Belediye Başkanı CHP’li Lütfü Savaş’ın “Cumhurbaşkanı adayı sadece başarı, sadece birikimle olmuyor, ulusal ve uluslararası karar vericilerin işaret edeceği bir insan aday yapılacak” sözleriyle işaret ettiği küresel güçler istedikleri gibi at koşturacakları bir Türkiye için Atatürk’ün partisini PKK’nın partisine dönüştüren Kılıçdaroğlu’ndan daha iyi bir aday bulamazlar...