Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Atalar ne güzel söylemiş “Ne ekersen onu biçersin” diye… Kemal Kılıçdaroğlu da şimdi ektiğini biçiyor. Nedir o ektiği? 

Biliyorsunuz sinsi olmayı başaran, kurnaz olmaya siyasi aklı yetmeyen Kılıçdaroğlu, 1 Kasım 2015 seçimleri sonrası FETÖ’nün MHP’yi ele geçirme operasyonlarında MHP içinde kullanılan tiplerin hepsine sahip çıkmıştı. Terör örgütü PKK ve FETÖ’nün tüm unsurlarına yakın olma eylemi ve söylemi olan Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün MHP operasyonu için maddi ve manevi olarak kullanılan figüranlara el uzatmıştı. CHP’nin bütçesini, televizyonunu, gazetesini, belediye imkânlarını açmış, onlara koltuk çıkmıştı. MHP’yi ele geçirmek için Türkiye genelinde program yapanları CHP’li belediye başkanları karşılıyor, CHP'li belediyeler salon açıyor, CHP’li belediyeler onların programını SMS yoluyla halka duyuruyordu. Kılıçdaroğlu, MHP’nin kendi işleyişince MHP’de FETÖ oyunu oynayanları ihraç etmesine bile dil uzatmıştı.

Siyasi ahlaktan yoksun Kılıçdaroğlu bir gün olsun “Bir başka partinin iç işlerine karışmak ahlaki değil, yakışık almaz” demedi, diyemedi. Çünkü kendini de aynı odaklar yönettiği için yapması mümkün değildi.

Gün geldi MHP’de operasyonları başarılı olamayanlar parti kurdu. Kılıçdaroğlu yine her konuda yardımcı oldu. CHP’li Aytun Çıray’ı kurulan partiye komiser olarak gönderdi. Seçimler geldi. Sıkıntı yaşamasınlar diye 15 CHP’li milletvekilini Meral Akşener’e gönderdi. Seçimlere CHP bünyesinde girmelerini sağladı. Kurulan İP %9,96 oy alarak barajı aşamadı. Ama CHP sayesinde TBMM’ye girmiş oldu. Gün geldi yerel seçimler yaşandı. CHP-HDP-İP yerel seçim ittifakı kurdu. Kazanılan CHP’li belediyelerin kadrosunu, ihalesini, her türlü imkânını İP’e açtı. Meral Akşener’in partisi yedikçe yedi, şiştikçe şişti. Gelinen nokta ne mi oldu?

6’lı masa içinde şimdi Kemal Kılıçdaroğlu’nu her türlü siyasi maskara hâline getiren, onun adaylık düşüncelerine engel çıkaran Meral Akşener ve avaneleri olmuştur. “Seçimi kazanamaz” diyen onlar, “Alevi olması Sünniler için problem” diyen onlar, “ İmamoğlu ve Yavaş’ın adaylığına sıcak bakarız. “ diyen onlar… Besle kargayı oysun gözünü hâli bu olsa gerek…

Anlaşılan Meral Akşener ve avaneleri bununla da kalmayacaklar. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ufak da olsa kalan itibarını tamamen bitirecekler. Biliyorsunuz Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta Amerika’ya avare avare dolaştığı bir gezi programı düzenlemişti. O programda da 8 saat ortadan kaybolmuştu. Herkesin kafasında da “Cumhurbaşkanlığı adaylığı için karanlık mahfillerle görüşme yaptı” mantığı çıkmıştı. Kılıçdaroğlu da “Hamburger yemeye gittik” gibi o 8 saatlik kayboluşunun içini doldurmaya çalışmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu Amerika’dan döndü. Hemen ardından Meral Akşener ABD’ye heyet yolladı. Heyet başı İP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan da "ABD'ye hamburger yemeye gelmedik" diyerek âdeta Kılıçdaroğlu'nu tiye aldı..

Şehit ailelerine küfürleriyle meşhur Lütfü Türkkan da "Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı olduğu bir Türkiye hayal edin. Dünya bile çok güzel, yalnız Türkiye değil..!" paylaşımı yaparak Kemal Kılıçdaroğlu’na bir darbe daha vurmuştur. Meral Akşener ve avanesinin Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerindeki çalışma sistemi Kolpaçino’da kavga ettikleri adamın arkasından Git bi bak git bi bak arabaya bindi mi git bi bak!” dedikleri sahne gibidir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi nefesini tıkamak için elinden geleni yapacakları bellidir.

Kılıçdaroğlu artık adaylığını açıklayarak daha fazla siyasi maskara olmasının önüne geçmelidir.

Yok eğer “Ben mazoşist adamım, kendi ortaklarımın işkencelerinden zevk alıyorum” diyorsa, masadaki sadistlere kolay gelsin…

Editör: Haber Merkezi