Hayal kurmak, insanoğluna bahşedilmiş en mucizevi yetilerden birisidir.

İnsanlığın yararına gerçekleşmiş bütün buluşların ilk adımı kurulan hayallerdir.

Yapılamaz denilen şeyleri başarmanın ilk aşaması kurulan hayallerden geçmektedir.

***

Her insan hayal kurar, bu satırların yazarının da okuyucusunun da bir hayali vardır.

Kimimizin hayali maaşlı bir işte çalışmakken, kimimizin hayali ise ülke ekonomisine katma değer yaratacak girişimdir.

Kimimizin hayali güzel bir ev sahibi olmakken, kimimizin hayali ise sadece sağlığımızın yerinde olmasıdır.

***

Bu satırları yazmamıza neden olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bir hayali vardır.

Kılıçdaroğlu’nun kurmaktan bıkmadığı hayaline göre Cumhurbaşkanımız Erdoğan kaçacak, yani ülkeyi terk edecektir, Kılıçdaroğlu da aksiyon filmlerini aratmayan sahneler eşliğinde düzenlenen operasyonla Erdoğan’ı kaçtığı yerde yakalayıp, ülkemize getirip yargılayacaktır.

Kurduğu bu hayale o kadar inanmıştır ki kaçış planının anatomisini bile çıkarmış durumdadır, gerisi Erdoğan’ın kaçması sonrasında gerçekleşecektir.

***

Muhalefetin görevi ülkemizin ve milletimizin sorunlarına mevcut iktidardan daha iyi çözümler üreten vizyonu ortaya koymakken bunlar FETÖ sufleleriyle kurdukları hayalleri gündem yapmaya çalışmaktadır.

Hem de “muazzam kalabalık miting yaptık, bu bizim iktidara gelişimizin habercisi” dedikten üç gün sonra…

İktidar oluyoruz hayalini kurdukları anda derhâl FETÖ yalanına sarılanların iktidarı ellerine aldıklarında ne yapacaklarını tahmin etmek herhâlde zor değildir.

***

Kılıçdaroğlu kurduğu “Erdoğan kaçacak” hayalini ilk kez 2014 yılında FETÖ’nün kanalı STV’de “Emin olun yurt dışına kaçmaktan başka çaresi yoktur” sözleriyle dillendirmeye başlayıp daha sonra her gittiği yerde ısrarla iddiasını tekrarlamıştı.

Eğer bugün bu yalan Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği hakkında duruşundan dolayı ABD tarafından dolaşıma sokulmadıysa, kurulan hayalin 8 yıl sonra tekrar edilmesi ve psikolojik boyutu düşünülünce işin endişe verici boyutlara vardığına dair işaret olabilir.

Çünkü bilim insanları hayal kurmanın güzel bir şey olmasının yanında gerçekleşmeyen hayal girdaplarının hayalleri kontrolden çıkararak insanoğluna psikiyatrik sorunlar yaratabileceğine de işaret etmektedir.

***

Hayaller, proje ve fikir üretmek için muazzam kaynaklardır.

Keşke bu muhteşem kaynak bazılarının elinde atacakları iftiraların dolgu malzemesinin üretiminde kullanılarak heba edilmese…

Böylece hem hayal dünyasında boğulmazlar hem de milletin gözünde aynı şeyleri tekrar edip farklı sonuç alacağını bekleyen aptal konumuna düşmezler…