CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aylardır hazırlandığı, ABD ve İngiltere’ye gidip sufle aldığı ve “Kasım sonunu bekleyin” deyip daha sonra 3 Aralık’a ertelediği vizyon belgesini nihayet açıklamaya karar verdi.

İçinde bulunduğu çıkmazdan kurtulmak için partisinin desteğini bile sosyal medya hesabı üzerinden almaya çalışan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi içinde bulunduğu çıkmazdan kurtaracağını öne sürdü. Vizyon diyerek tutturduğu illüzyon gösterisi için büyük iddialarda bulundu.

Almanya’yı da ziyaret edecekti ama ya oradada kaybolma endişesiyle iptal etti ya da “sizin gelmenize gerek yok biz size vizyon belgenizi göndeririz” denildi.

***

Ankara’da, milli iradenin kalbinde bulamadığı vizyonu Washington ve Londra’da aramaya gitti. Oradan yaptığı açıklamalarla da “Buldum! Buldum!” diyerek kükredi. Albert Einstein’i mezarında ters döndürüp, Stephen Hawking’i doğduğuna pişman etti.

ABD’deki 8 saatlik kayboluşunu “hamburger yemeye gittik” diyerek gizledi. İngiltere’de hamburger yerken verdiği pozla kendini kaybetti. Kemal Kılıçdaroğlu harikalar diyarında gezerken kaybettiği vizyonunu buluverdi. Demek ki aradığı ilaç yabancı başkentlerin izbe sokaklarında, laboratuvarların kuytu köşelerinde gizliydi.

Bugüne kadar vizyonları buldukları boş araziye heykel dikmekten öteye geçmedi…

Her fırsatta “laiklik elden gidiyor” diye feveran etmeyi vizyon belledi. Parlamenter Sisteme dönüşü Alaattin’in sihirli lambasına benzetti.

***

Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleriyle bir türlü övünemedi. “TOGG üretilecek” dendiğinde aşağıladı. Doğalgaz bulunduğunda gülüp geçti. Savunma Sanayii millileştiğinde küçümsedi. Ülkemiz 4 cephede 7 düvele meydan okuduğunda saf değiştirdi. Bir türlü ülkesinin bayrağını sallayıp, milli bir duruş sergileyemedi.

Vizyonu, vizyonsuzluktan bir adım öteye geçemedi!

***

Şimdi de 3 Aralık’ı işaret ederek, “Ey dünya sana da sesleniyorum, sen de 3 Aralık'ı bekle” diye seslendi.

ABD ve İngiltere’den hemen cevap geldi: Bizim Kemal bize sesleniyor!