Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün seri twitler attı. Twitleri içinde en ilginç cümlesi de Siyaset hayatımın sonuna giderken…” cümlesi olmuştur. Bu cümleyle anlaşılan ya Cumhurbaşkanı adayı olacak ya da başka birini aday çıkararak CHP Genel Başkanlığını bırakacak…

Bir başka ilginç cümlesi de “Size her gün yaşattıkları nefes darlığını bitiren demokrat amcanız olarak hatırlanmak istiyorum” şeklinde olmuştur.

Kemal Kılıçdaroğlu kendi kendini fazla abartıyor. Onun hatırlanacağı sadece Atatürk’ün mirası CHP’yi nasıl ihanet partisi hâline getirdiği ve hainleri nasıl CHP’ye doldurduğuna yönelik olacaktır.

Onun CHP Genel Başkanı iken Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmek isteyenlere sahip çıkması dışında başka bir özelliğini gösterecek olan var mı?

Bu özelliğiyle Cumhurbaşkanı adayı olacak olması da problem, bu özelliğiyle Cumhurbaşkanı adayı olarak birini belirleyecek olması da problemdir.

6’lı masada Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını sadece Gültekin Uysal istiyor gibi görünmektedir. Onun şartı da Afyonkarahisar’dan milletvekilliğine devam etmek. Başka şartı da yok. Ağzı dolu dolu Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını isteyen yok. HDP ise pazarlığını sürdürüyor. PKK’ya kimin daha çok yol açacağı arayışında onlar. Onların görünürde istediği üç aday var. Abdullah Gül, Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu… Üçü de HDP için biçilmiş kaftan…

Bu üç isimle istedikleri açılımı yaparlar… Ama HDP hizmette en iyisini arıyor.

"Biz HDP ile görüşüyoruz çünkü tarihin bize yüklediği bir misyon var" diyen Kemal Kılıçdaroğlu “sizin aradığınız hizmeti en iyi ben yaparım” görüşmelerini sürdürüyor. Kılıçdaroğlu’na sormak lazım: Tarih sana Atatürk’ün mirası olan CHP’yi HD(P)KK’nın paspası yap diye bir misyon mu verdi?

İnsan HDP’ye selam vermeye tiksinir, bu ise CHP’nin kullanım haklarını verdi.

Madem Kılıçdaroğlu Siyaset hayatımın sonuna giderken…” diyerek veda kararı aldı. O hâlde Türk devleti ona giderayak hediyesini Suriye’ye yapacağı operasyonla vermelidir.

Biliyorsunuz Kemal Kılıçdaroğlu Afrin’de gerçekleşen Zeytin Dalı Operasyonu’na şiddetle karşı çıkmış “Afrin’e girmeyelim” demişti. Çünkü YPG’yi ‘Terör örgütü olarak değil, vatanını koruyan oluşum’ olarak görüyor. Türk ordusu Afrin’de 4600 YPG’li teröristin leşini alarak Kemal Kılıçdaroğlu’na güzel bir hediye vermişti.

Terör örgütü YPG’yi temizlemek için Suriye’de büyük operasyona hazırlanan Türk Devleti, operasyonun adını “Kemal Kılıçdaroğlu’na Veda” koymalıdır. YPG’yi vurdukça Kemal Kılıçdaroğlu da YPG’li teröristlere veda eder böylelikle. Böyle bir operasyon ismi dünyada da dikkat çeker, CHP içinde de YPG’ci ve Atatürkçü safları netleştirir. Olmaz mı? Vallaha mükemmel olur. Kemal Kılıçdaroğlu’na veda öyle olmaz, böyle olur denilebilir.

Kemal Kılıçdaroğlu, öyle böyle siyasete bu seçim sonrası veda edecektir. Emin olun arkasından tenekeyi de bu 6’lı masa bağlayacaktır. Görün bakalım CHP-İP arasında neler yaşanacak…

İP’e “Haddinizi bilin, sizin varlık nedeniniz biziz” diyen CHP’li Bülent Tezcan, “İYİ Parti kim? Sokağın çöpçüsü bunlar. Sokağın çöpçüsü” diyen CHP’li İlçe Başkanı İbrahim Turan ve “Akşener’in geçmişte namussuz ve aktif siyaset yaptığı dönemlerdeki duruşunu unutmayanlardanım” diyen Canan Kaftancıoğlu bundan sonra ne diyecek bakalım. Kemal Kılıçdaroğlu eğlenceli mi yoksa hüzünlü mü veda edecek hep beraber göreceğiz.

Editör: Haber Merkezi