Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Cengiz Han’a ait olduğu söylenen “Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu, bir ordu bir ülkeyi ayakta tutar.” sözünü çok anlamlı bulurum. Bir sözün, bir davranışın, bir hamlenin, bir adımın nelere mal olabileceğini anlatan çok güzel bir sözdür.

Bir de “Akıllı düşman, aptal dosttan iyidir!” sözü vardır. Bu da bazı kişilerin dost görüntüsü altında düşmandan daha çok zarar verdiğine işaret eder. Bu kişiye zarar olabilir, bir kuruma zarar olabilir, bir yapıya zarar olabilir. Yani sosyal hayatta her yerde karşımıza çıkacak bir durumdur. Bu hali yaşamayan yoktur.

“Bu iki sözü nereye bağlayacaksın?” diyorsanız, bağlayacağım yer Cumhur ittifakına ayak bağı olanlara, zarar verenlere, yaptıkları propagandalarla düşman unsurları güçlendirenlere, halkın zihnini karıştıranlara olacaktır.

Üst üste şu örneklere bakar mısınız?

Suriyeliler konusu toplumda her türlü tartışmayı beraberinde getirirken ve her türlü istismara açık konu olmuşken TRT World’ün Youtube kanalında yayınlanan bir videoda İstanbul’un Fatih ilçesiyle ilgili ‘küçük Suriye’ ifadesinin kullanılması…

Suriyeliler meselesinin tartışması toplumda yatışmamışken “Suriyelilere sağlık hizmeti bedava değil, bakanlık ödüyor” şeklindeki açıklamayla savunma yaparken dahi zarar veren eski AK Parti Milletvekili- gazeteci Resul Tosun’un televizyon konuşması…

Halk zamlardan bunalmış ve hayat pahalılığı vatandaşı zor durumda bırakırken “Çok uzun kuyruklar oluşuyordu bu yüzden zam yaptık” diyen Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun sözleri…

Ve son olarak Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun elinde sözde Kürdistan albümüyle sırıtarak poz vermesi…

Erbil’in sözde Valisi Amid Hoşnav’un Diyarbakır ziyaretinde hediye ettiği “Kürdistan” yazan albümle gayet mutlu poz veren Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu kime hizmet etmektedir? Erbil’in sözde Valisi Amid Hoşnav’un önce PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi ziyaret etmesi de sistemli bir meşrulaştırmanın hali ve delilidir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Diyarbakır’a gitmiş, orada sözde Kürdistan’ı meşrulaştıran, PKK’ya sahip çıkan açıklamalar yapmış ve MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin “Sayın Kılıçdaroğlu, dört parçalı büyük Kürdistan’ın kurulmasından yana mısın, değil misin? Açıkla.” sorusuna cevap veremeyip, köşeye sıkışmış ama bizim Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu yılışarak sözde Kürdistan albümünü hediye alıyor ve adeta Kemal Kılıçdaroğlu’na nefes aldırıyor. CHP, Diyarbakır’da çocuklarını PKK’dan kurtarmak isteyen ailelere propaganda tuzağa kurmak için uğraşırken, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun devletin kurumlarını buna alet ederek bazı aileleri bu propaganda tuzağı için Kemal Kılıçdaroğlu ile yanyana getirdiğini Diyarbakır’da herkesin konuştuğu konudur.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun sözde Kürdistan albümü pozu üzerinde şimdi kim tepiniyor? Kürdistan sorularına susan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Siirt’te “Burası Kürdistan” diyen haine “Sen burayı Kürdistan olarak tarifleyebilirsin?” diye destek veren ve susan Meral Akşener’in tayfası…

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu bu köşeye sıkışmışlara niçin hayat öpücüğü vermiştir?

Ekonomik sıkıntılar ortada iken konuştuğuna dikkat etmeyenler, milli mücadele verilirken pozuna dikkat etmeyenler kime hizmet ediyor?

Oyun içinde oyun...

Editör: Haber Merkezi