Kasımpaşa adına konuşan Ümit Şengül, Türkiye’nin en çok şampiyonluk yaşayan takımı Galatasaray ile ilgili acı gerçeğin altını çizdi:

“Kazanmak için geldik. Tempolu ve istekli oynayacağız. Bu maç Galatasaray için de önemli. Kazanırsak, onlar da düşme hattına yakın olacak.”

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent de olayın farkında olduğunu sahaya sürdüğü onbir ve dizilişle gösterdi. Önceliği kalesini savunmak, olabilirse de Kerem’in kanadından bir gol bulabilmekti.

Kasımpaşa maça çok hızlı başladı. Girdiği iki pozisyon sonrası için işaretti. Şok açılışa zayıf bir karşılık verdi Galatasaray. Sonrasında Kasımpaşa, kale vuruşlarından başlayarak yaptığı son derece akılcı baskı ile sarı kırmızılı futbolcuları oynatmadı. Öne gidemedikçe, Terim döneminde olduğu gibi yana, geriye oynayarak topu rakipten kaçırmaya çalıştı.

Baskıyı iki hızlı hücumla kırabildi sarı kırmızılılar, birinde Ömer kaleciye takıldı, diğerinde Halil ağları buldu. Gol Galatasaray’ı canlandırmadı. Kasımpaşa’nın oyunu değiştirmedi. Ve konuk Donk ile devreye eşitliği sağlayarak girdi.

Galatasaray, ikinci yarıya daha dikine, daha çabuk oynayarak başladı. Pozisyon buldu. Pozisyon verdi. Ev sahibi direğe, konuk ağlara gönderdi. Skoru bulan Kasımpaşa, önde baskıyı hafifletip, oyunu biraz daha kendi alanına çekilerek oynadı.

Torrent de çaresizlik içinde kısa bir süre önce görüntüsü ile Terim’in sonunu getiren Arda Turan’ı kurtarıcı olarak oyuna almak zorunda kaldı.

Ve Galatasaray’ın düşme potası ile arasındaki makas biraz daha daraldı…