Her bölümü büyük heyecana sahne olan Uyanış Büyük Selçuklu yeni bölümü ile 24 Mayıs Pazartesi akşamı TRT1 ekranlarında seyircisiyle buluşuyor. Dizinin yeni bölümünde Melihşah Kuvel Kalesi'ne sefer yapmak üzere hazırlıklarına başlar. Fakat beklemediği bir hamle ile karşılaşır. Dizinin takipçileri yeni bölümün sürpriz ismi Kıpçak Beyi Baturalp ile ilgili ayrıntıları merak ediyor.

Ekranların sevilen dizisi Uyanış Büyük Selçuklu yeni bölümde Batuhan karakteri ile dizide yer alan Kıpçak Beyi Başulu Hatunun ağabeyi rolündedir. Başulu Hatun'un hayatta olduğunu Melikşah'ın baş düşmanı Hasan Sabbah'tan öğrenenen Baturalp, Başulu Hatunu götürmek istemektedir.

kıpçakbeyibauralp

KIPÇAK BEYİ BATURALP KİMDİR?

Tarihi kaynaklara bakıldığı zaman Başulu Hatun olarak dizide yer alan karakterin aslında Tâceddin Seferiyye Hatun ismine sahip olduğu bilinmektedir. Ancak Tâceddin Seferiyye Hatun’un aslında cariye kökenli birisi olarak bazı tarihi bilgiler yer almaktadır. Söz konusu durumda bir Bey’in kız kardeşinin cariye kökenli olması pekte mümkün olabilecek bir şey değildir tarihimizde.

Bu kapsamda düşünüldüğünde Kıpçak Beyi Baturlap karakteri diziye farklı bir soluk katmak için senaristler tarafından eklenmiş olabilir. Baturalp’in amacı ise yeğenleri olan Sencer Bey ile Tapar‘ın önünü açmak. Bu sayede yeğenlerinin Selçuklu Sultanı olmalarını sağlamaktır. Yeğenlerinden birisini mevcut veliaht olan Berkyaruk’un yerine geçmesini sağlamaktır.

Kıpçak Beyi Baturalp, Başulu Hatun'un hayatta olduğunu Melikşah'ın baş düşmanı Hasan Sabbah'tan öğreniyor.

Başulu Hatunun durumunu kendisine Hasan Sabbah bildirmiştir. Bunun üzerine Baturalp Kınık Obasının yakınlarına otağını kuracaktır. Baturlap yaşanan olaylarla ilgili Melikşah'ı suçlamaktadır.

Batıniler, Hasan Sabbah öncülüğünde Batulalp ve yanındakilerin yolunu kesecek bir pusu atarlar. Atılan pusu sonucu esir edilmek istenen Başulu Hatun ve Kıpçak Beyi Baturalp’in imdadına Sultan Melikşah yetişecektir.

Editör: Haber Merkezi