Sezon başından bu yana elindeki kaliteli oyunculardan kurulu kadronun hakkını veremeyen Galatasaray’a, kupadaki Kastamonuspor maçının sihirli değneği dokunmuştu. Farklı biten maçı tribünlerden izleyen yıldızlar, Alanyaspor karşısında sırtlarına geçirdikleri formayı kaybetmemek için olacak öyle bir başlangıç yaptı ki.

Önde sert baskı. Topla çok hızlı, dikine oyun. Çok iyi yardımlaşma. Her fırsatta çerçeveye gönderilen şutlar. Hem Mertens hem de Icardi’den yeni formalarıyla gelen ilk goller. Bu başlangıçta aynı ikilinin birer golü de ince ofsayt çizgilerine takıldı.

Bu başlangıç ile dağılmak üzere olan Alanyaspor’u, yine ev sahibinin kontrolsüz özgüveni kurtardı.

Tüm oyuncular rakip alandayken kötü korner kullanan Galatasaray’da, Sacha Boey öne değil geriye döndü. Candeias baskı yaptı. Fransız futbolcunun rakibini engellemesi son adam yorumu ile kırmızı kartla sonuçlandı. Ligin topa en çok sahip olan takımı Alanyaspor ile oynamak on kişi kalınca daha da zor hale geldi. Önde baskı bitti, alan daraltıp geri çekilip devreyi bitirdi, sarı kırmızılılar. Savunma düzenini Dubois ile tamamlayan Galatasaray, beklediğinden çok daha net pozisyona girdi ikinci yarıda. Runarsson’a takıldı. Kaçan pozisyonların ardından Balkovec’in frikik golü. Muslera’nın kurtarışları. Her dakika artan baskıya teslim olan savunma…

Ve bir kez daha ortaya çıktı ki federasyon baskını değil, başka şeyler gerek Galatasaray’a…