Kırmızı Oda dün akşam yeni sezonuyla izleyicisinin karşısına çıktı ve Rezzan'ın hikayesi herkesi hüzünlendirdi. Dizinin ardından Kırmızı Oda Rezzan kimdir, hangi filmlerde oynadı? merak edilmeye başlandı. Kırmızı Oda'nın Rezzan'ı Nihal Yalçın olduğu ortaya çıktı. Peki Nihal Yalçın kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte detaylar...

KIRMIZI ODA REZZAN'IN GERÇEK HİKAYESİ ORTAYA ÇIKTI!

Dizide Rezzan karakterini oynayacak Nihal Yalçın karakter hakkında hiçbir ipucu paylaşmamış, izleyici meraka sevk etmişti. Ancak bu akşam ekrana geledcek yeni bölümle birlikte Rezzan'ın gerçek hikayesi de ortaya çıkacak.

Kırmızı Oda Rezzan

KIRMIZI ODA REZZAN'I NİHAL YALÇIN KİMDİR?

Nihal Yalçın 29 Mart 1981 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Nihal Yalçın'ın ailesi Alevi ve Zaza kökenli. 5 çocuklu bir ailede dünyaya gelen Nihal Yalçın'ın bir erkek ve üç kız kardeşi var. Nihal Yalçın, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı oyunculuk bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını ise Bahçeşehir Üniversitesi ileri oyunculuk bölümünde tamamladı. 29 Mayıs 2012 tarihine kadar Kurusıkı isimli bir doğaçlama gösterisi sergiledi. Fakat tiyatroyu bir süre önce bıraktı.

2005 yılında Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? adlı filmde 'Zeyno Bacı' karakteri ile beyaz perdeye adım atan Nihal Yalçın, 2009'da Ay Lav Yu adlı filmde 'Rukiye' karakterini canlandırdı. Canlandırdığı karakterlerle her zaman fark yaratan Nihal Yalçın Avrupa Yakası dizisinin son sezonunda "Meryem" rolünde izleyicinin karşısına çıktı.

Son olarak Jale Atabey'in yönettiği ve Gülse Birsel'in kaleminden çıkan Yalan Dünya adlı dizide başrol oyuncularından biri olan 'Açılay' karakterini 2 sezon boyunca canlandırdı.

NİHAL YALÇIN HANGİ DİZİ VE FİLMLERDE OYNADI?

Yol Ayrımı (Emine) / Sinema Filmi – 2017
Beş Kardeş (Canan) – 2015
Berlin Kaplanı (Elvan) / Sinema Filmi – 2012
Yeraltı (Türkan) / Sinema Filmi 2011
Yalan Dünya (Açılay) – 2011-2014
Kurtuluş Son Durak (Goncagül) / Sinema Filmi – 2011
Araf (Derya) / Sinema Filmi – 2011
Cümbür Cemaat Aile (Rahime Yıldız) – 2010
Kış Masalı (Figen) – 2009
Avrupa Yakası (Meryem) – 2009
Hayatın Tuzu (Süheyla) / Sinema Filmi – 2009
Güldünya (Konuk oyuncu) – 2009
Ay Lav Yu (Rukiye) / Sinema Filmi – 2009
Şöhret Okulu (Sirvan) – 2007
Kurtlar Vadisi Pusu (Terörist) – 2007
Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (Zeyno) / Sinema Filmi – 2005

Editör: Haber Merkezi