Kısa Çalışma ödeneği ödemeleri her ayın 5’inde yapılırken Haziran ayında erken yatırılacak. 29 Temmuz’da başlayan ödemeler, 3 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Yoğunluk oluşmaması için T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre farklı günlerde yatacak olan Kısa çalışma ödeneği e devlet üzerinden ayrıntıları ile görüntülenebilecek...

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Haziran ayında yapılacak olan Kısa Çalışma Ödeneği hakkında, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir açıklamada bulundu. Bilindiği üzere her ayın 5’inde yapılan işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin Haziran ayında erkene çekildiğini ve T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre, 29 Haziran'dan itibaren vatandaşların banka hesaplarına yatacağını belirtti.

Bu çerçevede IBAN bilgileri olmayan vatandaşların ödemeleri ise PTT üzerinden gerçekleştirilecek.

Kısa Çalışma ve işsizlik ödeneği ödemeleri 29 Haziran tarihinde başlayacak ve 3 Temmuz tarihine kadar devam edecek

TC kimlik numarasının son rakamı 0 olanlar 29 Haziran
TC kimlik numarasının son rakamı 2 olanlar 30 Haziran
TC kimlik numarasının son rakamı 4 olanlar 1 Temmuz
TC kimlik numarasının son rakamı 6 olanlar 2 Temmuz
TC kimlik numarasının son rakamı 8 olanlar 3 Temmuz itibariyle ödeneklerini alabilecekler.  

SORGULAMA NEREDEN YAPILIYOR?

Kısa Çalışma Ödeneği sorgulama işlemi e devlet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Aşağıda paylaştığımız linke tıklayarak e devlet sayfasına ulaşabilir ve sorgulamanızı yapabilirsiniz.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SORGULAMA SAYFASI

 YENİ KISA ÇALIŞMA MODELİ NASIL OLACAK? 

İstihdam kalkanı paketi kapsamında, işten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneği de yer alıyor. İşten çıkarma yasağının sürdürülmesi planlanırken, buna bağlı olarak ücretsiz izin desteği de sürdürülecek.
Kısa çalışma ödeneğinin ise ismi değişecek. Kapanan veya kısmi çalışan ancak haziran ayıyla birlikte normalleşmeye başlayan işyerleri için ‘normalleşmeye’ yönelik destek verilecek. Yetkililer halen çalışmaların devam ettiğini ve bazı değişiklikler olabileceğini vurgularken, şu an için kısa çalışmaya başvuran işletmelerin yeniden başvuru yapmadan bu destekten yararlanmasını planladıklarını ifade ediyor. Buna göre yine kısa çalışma ödeneğinde olduğu gibi, çalışanlar için bin 700 TL’den başlayan düzeyde ücret desteği verilecek. Ayrıca kayıtdışından kayıtiçine geçenlere, istihdamını koruyanlara da teşvik verilmesi hedefleniyor. Esnek çalışma da kapsamda olacak. Bu konuda da 25 yaş altı ve 50 yaş üstü için kolaylık sağlanması planlanıyor.

 

 

Editör: Haber Merkezi