Basketbolumuzun bütün sorunları bitti. Biz oturup kimi devşirelim diye kafa patlatmaya başladık. Kısa mı olsun, uzun mu? Dört numara daha mı isabetli olur, beş mi? Olmadı araya bir üçlük sıkıştırabilir miyiz falan.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerinden sonra daha da alevlendi. Ve sanki ibre Larkin’den yana döndü. Larkin’in nasıl bir oyuncu olduğunu anlatmaya gerek yok. Mesele, bu kadar paranın harcandığı, üç hatta dört tane ulusal ligin, BGL’nin, il müsabakalarıyla binlerce maçın oynandığı bir sistemin yarım Larkin bile çıkaramaması. Berk, Buğrahan, Kartal vs. bir sürü oyun kurucu gencimizin olduğu bir dönemde Larkin, ya da başkasının milli takım için düşünülmesi hala yerimizde saydığımızı gösteriyor. Yakın zamana kadar uzun oyuncu bolluğu vardı basketbolumuzda. Hep oyun kurucu yokluğundan dem vurduk. Ama unutmayalım ki, o yoklukta bile Avrupa ve Dünya ikincisi olan takımların oyun kurucuları devşirme değildi. Şimdi çeşitli nedenlerle uzun rotasyonumuzda sıkıntı yaşıyoruz. Çık çıkabilirsen işin içinden. Yeterince üretemiyoruz. Ürettiğimizi oynatamıyoruz. Sonra tombala misali. Kısa çöpü mü, uzunu mu çekeceğiz diye uğraşıyoruz.

Bu işin bir de parasal boyutu var tabi. Larkin veya başkası. Sonuçta anlaşma olursa oynuyorlar. Bir dolu gencin milli forma için can attığı ülkemizde, biz hala devşirmelerden medet umuyorsak, kısamız yok, uzun bulamıyoruz diyorsak. Basketbolumuzun kalitesinden, ligimizin seviyesinden dem vurmanın bir anlamı kalmıyor.

Bol yabancılı ligimizde Eurolig’den sonra ligde de derbi haftasıydı. Melih dışında yerlilerin fazla rol alamadığı maçta Anadolu Efes, Fenerbahçe’yi daha rahat geçti ve zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Lauvergne ve Stimac’ın yokluğunda pota altı Anadolu Efes’in hakimiyetindeydi. Buna rağmen sonucu etkileyen faktör üç sayılık atışlardaki 15-7’lik fark oldu.

Karşıyaka, toparlanma sürecindeki Darüşşafaka önünde zorlansa da galip geldi. Keyifli mücadelenin sonucunu, Karşıyaka’nın hücum gücü ve boyalı alan üstünlüğü belirledi. İnişli çıkışlı grafiği olan Beşiktaş, Burak Can, Ömer Utku, Birkan’dan,Gaziantep Basketbol da Rich’den yoksundu. Mc Kissic ve Buva’nın eski takımlarına karşı ne yapacağı merak konusuydu. Son ana kadar çekişme içinde geçen maçta gülen Siyah-Beyazlılar olurken, Sezona kötü başlayan Theodore, 27 sayı 8 asistle maçın adamı oldu. Sakatlarla başı dertte olan Bursaspor, Bahçeşehir Koleji önünde son ana kadar zorlandı. Konuk ekip, Golden’ın önderliğinde mücadeleyi hiç bırakmadı, son dakikada öne de geçti. Tevfik’in 16, İzzet’in 12 sayısıyla ilk kez böylesine yerli katkısı alan Yeşil-Beyazlılar, Lopez ve ChrisJones’un da performansıyla kazanan taraf oldu. Galatasaray iyi oynamadığı maçta Hayes’ten yoksun Arel Üniversitesini yendi! Ribaundlarda 48 – 31 gerideydi Sarı-Kırmızlılar, üçlüklerde 3-1 önde. 28 asistle topu iyi paylaştı. Belirleyici faktör yerlilerden gelen 34 sayı ve yeni transfer Poythressve Auguste’nin performanslarıydı. Ormanspor, Tofaş karşısında da Kikanoviç ve Warren’la ayakta kalmaya çalıştı. Ancak ribaundlarda çok üstün olan Tofaş, Meija, Barış ve Berk başta olmak üzere herkesin atmasıyla sonuca gitti. Afyon Belediye, Teksüt Bandırma deplasmanında bütün maçı önde götürdü. Ancak arka arkaya top kayıpları ve ev sahibi takımın 10- 0’lık serisi “bir kez daha mı son anda kaybedecekler” dedirtti. Afyon Belediye’de son dakika sendromuna Crawfordson verdi. Türk Telekom, Sigortam Net İTÜ önünde işi baştan sıkı tuttu. Ribaund ve asistlerde ezici üstünlük sağlayan başkent ekibi, iki uzunu Fall (16), Egemen (17) ile 33 sayı buldu. Johnson’ın 22 sayı 7 asisti, Hunter, Muhammed, Wiltjer’in 11’er sayısı farkı getirdi.