Basın mensuplarıyla sohbet ortamında geçen toplantıda konuşan Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan yaptığı açıklamada, “Bu yıl 537.’sini organize edeceğimiz Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşlerini 28 Ağustos pazar günü gerçekleştireceğiz. Güreşlerimize Türkiye başta olmak üzere, Bulgaristan, Gürcistan ve İran gibi ülkelerden de güreşçiler katılacak. 26-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan güreş ve şenliklerde bizlerden desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Güreşlerimiz minikler, yıldızlar ve büyükler olmak üzere 3 kategoride yapılacak. Güreşlere 35’i başpehlivan olmak üzere, 800 güreşçi katılım sağlayacak. Toplam ödülümüz 107 bin TL, başpehlivanlık ödülü ise 17 bin TL. Ayrıca güreşlerimizden önce 26 ve 27 Ağustos tarihlerinde şenliklerimiz olacak, Azerin, İnci Mercan, Umut Sülünoğlu-Uğur Önür, Turgay Başyayla ve birçok yerel sanatçımız sahne alacak.” dedi.

537. Kızıldağ Karakucak Güreşleri Cumhur İttifakı belediyelerinin katkılarıyla yapılacak
Bu yıl 537.’si düzenlenecek olan Kızıldağ Karakucak Güreşleri ve şenlikleri, Karaisalı Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Cumhur İttifakı belediyeleri olan Aladağ, Feke, Karataş, Pozantı, Saimbeyli, Sarıçam, Tufanbeyli, Yumurtalık ve Yüreğir belediyelerinin destekleriyle düzenlenecek.

Kızıldağ Karakucak Güreşleri ve Şenliklerinin Cumhur İttifakı’na yakışır bir şekilde gerçekleşmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, “Cumhur İttifakı’nın gücünü bu hafta gerçekleştirecek olduğumuz güreş ve şenliklerde göstereceğiz. Bu yıl da özellikle Sarıçam ve Yüreğir belediyelerimiz başta olmak üzere, Cumhur İttifakı belediyelerimizin büyük katkılarıyla düzenleyeceğimiz Kızıldağ Karakucak Güreşleri inşallah daha da marka haline gelecektir. 26-27-28 Ağustos tarihlerinde düzenleyeceğimiz güreş ve şenliklerimize tüm halkımız davetlidir” dedi.

Editör: Haber Merkezi