Tatar, “Biz her zaman kardeş Azerbaycan devletinin yanında durduk. Bu konuda bizim Türkiye ile farklı düşünüyor olmamız söz konusu dahi olamaz. Hepimizin davası Türklük davası, biz burada hep “Bir Millet Üç Devlet” diyoruz. Önümüzdeki süreçte Azerbaycan ile bir temas geliştirmek ve siyasi anlamda mesajlar vermek önemli, bu anlamda Türkiye hükümeti ile birlikte hareket edeceğiz” diye ifade etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin 37. Kuruluş yıldönümünün kutlamalarının ardından ilk kez Bengütürk TV’ye konuştu. Ersin Tatar, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin her konuda birlikte hareket etmesinin önemini vurguladı.

TÜRKİYE İLE BAĞLARIMIZI KİMSE KOPARAMAZ

Bengütürk Televizyonunda Cem Açıkgöz’ün programına telefonla konuk olan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, şunları söyledi: “Sayın Akıncı’nın siyaseti, Kıbrıs’ta tek çözüm modeli federasyondu, Rumlarla ortaklıktı, Türkiye’nin buradan çekilmesi konusunda ısrarcıydı. Ben sürekli ifade ediyorum Türkiye ile bağlarımızı kimse kopartamaz! Bizim buradaki varlığımız, gücümüz ve gelecekteki güvenliğimiz kısacası hepsi Türkiye’nin bize olan desteğine bağlıdır. Pazar günü gerçekleştirdiğimiz KKTC’nin 37. Kuruluş yıldönümü törenlerinde de bu açık bir şekilde ifade edilmiştir.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her şartta Kıbrıs Türklerinin yanında durdu, her zaman bize destek oldu. Bizim seçimleri kazanmamızın ardından yeni bir sayfa açıldı, Türkiye ile yakın ilişkilerimiz Kıbrıs Türk halkına refah, mutluluk ve umut vermektedir. KKTC’de uzun zamandan bu yana böyle kalabalık bir kutlama töreni olmamıştı. Ben özellikle Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve MHP Lideri Devlet Bahçeli beyefendiye çok teşekkür ediyorum.”

TÜRKİYE’DEKİ MUHALEFETİN SÖYLEMLERİNE ŞAŞIRIYORUM

Kıbrıs bir milli davadır. Mavi vatan ve Doğu Akdeniz’de çıkarlarımız korunmalıdır. Bu anlamda Türkiye ile birlikte hareket etmeliyiz. Bunu her platform da, Cumhurbaşkanı olmadan önce de dile getirdim, hala aynı fikirle siyasetimi yapıyorum. Buradaki varlığımızı sürdürebilmek için KKTC’nin Türkiye’ye ihtiyacı var, aynı şekilde Türkiye’nin güvenliği için de Kıbrıs’a ihtiyaç var. Dolayısıyla farklı cephelerden Akıncı’ya destek anlamında yapılan mesajlara şaşırıyorum. Türkiye’nin ulvi menfaatleri, bizim söylemlerimizle bire bir örtüşmektedir. “Kıbrıs Kıbrıslılarındır” söylemi doğru değildir. Bizim mücadelemiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan Kıbrıs Türk halkına daha güzel bir yaşam verebilmek için Türkiye’nin desteğini alarak buradaki yaşamı sürdürebilmektir.

KAPALI MARAŞ KKTC TOPRAĞIDIR

Kapalı Maraş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin toprağıdır. Buradaki bütün mallar hep vakıflara aittir, hepsi Osmanlı dönemine ait vakıflardır. Bunların belgeleri, makbuzları hala arşivlerde duruyor ama İngiliz döneminde buralar para verilerek Rumlara ve İngilizlere peşkeş çekilmiştir. Biz diyoruz ki, bu malların idaresine Uluslararası Taşınmaz Mal Komisyonu karar verecek. Buyursun gelsinler başvurularını yapsınlar, mahkeme sonucunda komisyon kime verirse o alacak. Kapalı Maraş’ın açılmasından dolayı son derece mutluyum. Bu anlamda Sayın Erdoğan’ın ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin desteğini almak bizi çok daha güçlü kılıyor.

BİR MİLLET ÜÇ DEVLET

Biz her zaman kardeş Azerbaycan devletinin yanında durduk. Bu konuda bizim Türkiye ile farklı düşünüyor olmamız söz konusu dahi olamaz. Hepimizin davası Türklük davası, biz burada hep “Bir Millet Üç Devlet” diyoruz. Önümüzdeki süreçte Azerbaycan ile bir temas geliştirmek ve siyasi anlamda mesajlar vermek önemli, bu anlamda Türkiye hükümeti ile birlikte hareket edeceğiz.”

 

Editör: Haber Merkezi