CHP’de siyasi yalan, iftira, inkâr, tezgâh ne ararsanız hepsi var. Kemal Kılıçdaroğlu ve avanesi bu özelikler konusunda adeta birbiriyle yarışıyor. Ne yaptıklarına adam gibi sahip çıkıyorlar, ne de yaptıklarından geri duruyorlar.

          Biliyorsunuz CHP İstanbul İl Başkanlığına Canan Kaftancıoğlu geldiği günden bu yana Türkiye’de gündem…

Gündem olduğu konular elbette hayırlı olacak konular değil…

          Terör örgütü kurucularına yönelik övgüleri, terör örgütünün uzantısı sözde siyasi partilere sahip çıkması, Türklüğe ve İslam’a yönelik aşağılık ifadeleri, sözde Ermeni Soykırımına dair propagandaları, “Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz” sloganını militarist bulması ve terörist Demirtaş’a yakınlığı hep tartışıldı ve hala da tartışılmaya devam ediyor. Canan Kaftancıoğlu’nun özellikle Ermeni Soykırımı iftirasına hizmet eden ve sahip çıkan twitleri yeniden gündem oldu.

          Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD Başkanı Joe Biden’in ve CHP’nin ittifak ortağı HD(P)KK’nın Ermeni Soykırımı iftirasına destek veren açıklamalarına karşı sessizliğe gömülmesi herkesin aklına Canan Kaftancıoğlu’nun özellikle şu iki sosyal medya paylaşımını getirdi:

“23 Nisan’dan bir sonraki gün neydi? Bilmek istemeyenler için ipucu 1915.”

“Tarihte bugün: Ermeni soykırımı başladı. Katledilen Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz. 19:15’te Taksim’de”

Resmi sosyal medya sayfasında ilk twiti duruyor, ikinci twiti sildi.

          Buna rağmen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında “İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na iftira kampanyası başlattılar. Kendisinin Ermeni soykırımını desteklediğini söylüyorlar. Böyle bir tweeti hiç olmadı” şeklinde açıklama yaptı.

          CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç acaba görme bozukluğu mu yaşıyor yoksa sosyal medya hesaplarını kullanmakta cahil mi kaldı?

Canan Kaftancıoğlu bu 1915 temalı “Ermeni Soykırımı” twitleriyle ne anlatmak istemektedir?

          Siz hiç Canan Kaftancıoğlu’nun terör örgütü PKK’nın şehit ettiği askerimize, polisimize, Ermenilerin vahşice katlettiği Türklere sahip çıkarken bir twitini, bir etkinlik çabasını gördünüz mü?

          Mesela Canan Kaftancıoğlu’nun Ermenilerin Türklere yaptığı Hocalı soykırımına dair var mı bir açıklaması, anma mesajı?

          Ermeni Soykırımı iftirasına sahip çıkıyor ama gerçekte olan Ermenilerin katliamlarına zerre kadar ses çıkarmıyor.

          CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da partisinin siyasi karakterine uygun bir şekilde inkâr ederek bu gerçeklerin üzerini kapatacağını sanıyor.

          Hadi Ermeni Soykırımı iftirasına sahip çıktığını yalanladınız, üstünü kapattınız diyelim. Ya PKK kurucusu teröristbaşı Sakine Cansız Paris’te öldürüldüğünde ardından yaktığı “İnsanlık tarihi kadın ile başlar. İnsanlık kadına yapılanlarla kaybeder’ demiş Sakine Cansız. Ve insanlık yine kaybetti” şeklindeki ağıta ne kılıf bulacaksınız?

          Ya da MLKP terör örgütünün kurucu üyelerinden olan Hasan Ocak için “Hasan Ocak yaşıyor. Komutana bin selam!” mesajına ne diyeceksiniz?

“Bizde yalan, inkâr çok ona da bir kılıf buluruz” mu diyorsunuz?

          Bu konuya girmesinler çünkü PKK’lı Sakine Cansız konusu Haber Türk’teki bir canlı yayın sırasında Canan Kaftancıoğlu’na soruldu o da “2013’te ne söylediysem aynısını düşünüyorum, görüşlerim değişmedi” cevabını verdi.

          O yüzden Canan Kaftancıoğlu’nu koruma çabalarınız sadece rezil halinizi daha çok ortaya çıkarıyor.

          Kiralık vekil paketinde oraya buraya gönderilen Engin Özkoç düşüncelerini böyle sağa- sola kiralama… Gerçek neyse ya ona göre konuş ya da ona göre sus…

          Her yanı Türkiye’ye ihanet konusunda açık olan Canan Kaftancıoğlu’nu savunmaya kalkacak bu deli cesaretini nerden, kimden alıyorsun? Hiç mi bu konuda rezil olacağını, dalga konusu olacağını düşünmüyorsun?

          Engin Özkoç “Ne söylediysem arkasındayım” diyen ve “Ermeni Soykırım” iftirasına sahip çıkan twitleri sayfasında duran birini “Böyle bir tweeti hiç olmadı” diye savunmanın TBMM’deki bir kavgada kafana aldığın ağır darbelerle bir alakası var mı yoksa klasik CHP’nin “yalan söyle, inkâr et” modeline uyum mu sağlıyorsun?

          Ermeni terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olan ve “Ermeni soykırımı utancıyla yüzleşin!” diyen HDP ile ittifak yapmış olan CHP’nin Canan Kaftancıoğlu’nun Ermeni Soykırım iftirasına dair twitleri inkâr etmesi zaten oldukça trajikomik kalmaktadır. Herhalde tiyatro sahnesine tipi uygun Engin Özkoç’u bu yüzden çıkardılar. Bizi iyi güldürdün Engin Özkoç, hadi yerine otur…