Doktora ve yüksek lisans öğrencilerinin kabul edileceği Koç Üniversitesi yapay zeka burs programı, akademik ve bilimsel faaliyetlere katkıda bulunmayı ve yapay zeka alanında ileri düzeyde çalışmalar gerçekleştirmeyi amaçlıyor. İşte, KUIS AI Lab başvuruları ve Koç Üniversitesi yapay zeka burs programı hakkında merak edilen diğer detaylar…

KUIS AI LAB BAŞVURULARI BAŞLADI

Koç Üniversitesi’nden alınan bilgiye göre Koç Üniversitesi İş Bankası Yapay Zeka Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (KUIS AI Lab), amacı akademik ve bilimsel faaliyetlere katkıda bulunmak ve yapay zeka alanında ileri düzeyde çalışmalar gerçekleştirmek olarak ifade ediliyor.

Merkezin hedeflerinin arasında akademi ve sanayiye uzman yetiştirilmesi, bununla birlikte, iş dünyasının problemlerini çözmeye yönelik çalışmaların yürütülmesi de bulunuyor.

KUIS AI Lab, Yapay Zeka Burs Programı'na yapay öğrenme ve yapay zeka alanlarında uygulamalı ve teorik araştırma yapacak doktora ve yüksek lisans öğrencileri kabul edilecek. KUIS AI Lab'dan mezun olan adaylar, eğitim bittikten sonra yakın gelecekte büyük değer oluşturacak yapay zeka uygulamalarına hızlı bir şekilde katkı sağlayabilecek.

KUIS AI Lab tarafından programa kabul edilip merkezde görev alacak öğrencilere burs olanakları sunuluyor. Aylık standart bir ücretin beraberinde üst düzey konferanslara katılmak isteyenler için ek destekler, performans bonusu, hesaplama alanında ihtiyaç olacak teknik ekipmanlar da öğrencilere sağlanacak. Aynı zamanda konaklama ihtiyacı olacak öğrenciler için ek destek sağlanırken öğrencilere tanınan imkanlar arasında özel sağlık sigortası da yer alacak.

Merkezde akademik alanda yapılan çalışmalarla uluslararası saygınlığı olan yayınlarda ve projelerde yer almak, Türkiye'de gerçekleşen yapay zeka araştırmalarını iyileştirmek, sanayiyle iş birliğinde kısa vadede verimliliği artırıcı çözümler üretmek, nbhyapay zekayla ilgili alanlardaki uzman eksiğinin giderilmesine katkı, uzun vadede ise şirketlerin kendi çözümlerini üretebilecekleri elemanları yetiştirmek ve yeni şirket kurulumlarına destek olmak amaçlanıyor.

Pekiştirmeli öğrenme, derin öğrenme, doğal dil işleme, robotik, temsil öğrenme, otonom sürüş, bilgisayarlı görü, akıllı etkileşim, biyoinformatik, multimedya işleme, yorumlanabilirlik/açıklanabilirlik, sistem yazılımı ve daha birçok alan üzerinde araştırmalar yapılan söz konusu merkezde, halihazırda temel bilimler, mühendislik, ekonomi, tıp, sosyal bilimler ve işletme dallarında çalışan 30'dan fazla öğretim üyesi bulunuyor.

BAŞVURU ŞARTLARI 

Açıklamaya göre, merkeze, hesaplamalı bilimler, bilgisayar bilimi, elektrik ve elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, makine mühendisliği, endüstri mühendisliği, kimya ve biyoloji mühendisliği, matematik,  kontrol mühendisliği, bilişim, istatistik, hesaplamalı fizik bölümlerinden yüksek lisans veya lisans dereceleri olan adaylar başvuru yapabilecek.

Çok değişkenli analiz, kuvvetli lineer cebir, güçlü programlama becerileri, olasılık/istatistik altyapısı, iyi derecede İngilizce bilen, iyi GRE kantitatif skoru olan, güçlü görüşme ve yazılı sınav performansı konusunda nitelikli adaylar öncelikli olarak değerlendirmeye alınacak.

Başvuru süreci ilgili tüm ayrıntılara "https://gsse.ku.edu.tr/basvuru/basvuru-kosullari/" internet adresinden ulaşma imkanı bulunuyor.

 

Editör: Haber Merkezi