Şampiyonun ve düşenlerin belli olduğu ligimizde, “ maçlarda heyecan azaldı” Ama hakem hatalarında azalma göremiyoruz. Sezon başından beri hakem camiasının hassas ayarlarının altüst edilmesi nedeniyle, hiçbir iddiası olmayan maçlarda bile komik hakem kararlarıyla karşılaşıyoruz. Hakemlerin ruh halleri o kadar bozulmuş ki, ligin bitmesine rağmen, halen “Aman X takımı aleyhine hata yapmayayım, Y camiasını üzmeyelim” gibi asla kabul edilemez bir mantıkla sahaya çıkıyorlar. Hakemlerin beyinlerindeki çok tehlikeli bu yapılanmanın kesinlikle önüne geçilmesi lazım.

ADALETLİ ATAMA ŞART

Yeni MHK’nın işi kolay değil, bölünmüş bir camiayı toparlamaya çalışıyorlar. Ama hata da yapmıyorlar değil. MHK’daki dostlarım darılmasın. En basiti, geçen hafta içi maç yöneten hakemlerden birini hatalı bulup maç vermezken, diğerine maç vermek teraziye uymuyor. Dost acı söyler.

TUHAF HATALAR

Trabzonspor şampiyon olmuş, tam bir festival havası. Genç hakem, maçı iyi götürürken komik bir penaltı veriyor, herkes şaşırıyor.

Beşiktaş Göztepe maçında, faul bile olmayan pozisyonda, ikinci sarı kart gösteriliyor, bir takım eksik kalıyor.

Fenerbahçe Karagümrük maçında oyuncunun ayağının üzeri, tabanla taranıp geçiyor. Ceza sahası içindeki bu hareket karşısında elit hakemimiz oralı bile olmuyor.

Galatasaray maçında bu sene yıldızı parlayan hakem kardeşimiz, kararını protesto edip, topa vuran oyuncuyu sadece ikaz ediyor, otorite yerlerde...

Sadece 4 tane örnek verdik. 10 maçta ki, önemli hataları yazmaya kalksak sütunlar yetmez. Hakem hataları öylesine çoğaldı ki, sarı kart hatalarını bile sıradanlaştırdı.

SUÇLU SADECE HAKEM Mİ ?

Bütün hataları hakemler yapıyor. Ama, vurun abalıya misali bir tek onlara mı yüklenmek lazım? Peki niye hakemler bu hale geldi? TFF başkanı, Yönetim Kurulu, Kulüpler Birliği, Kulüp başkan ve yöneticileri, MHK’lar, medya, teknik adamlar ve sporcular el birliği ile hakemlerimizi bu hale getirdiler. 16 Haziran sonrasında göreve gelecek federasyonun, yeni dönemde de bu işi düzeltmesi çok kolay değil. Bu MHK devam etse, ya da yenisi gelse, hakemlere sihirli bir dokunuş olması mümkün değil.

Nasıl bir TFF ve MHK olmalı? Bu durumun daha da kötüye gitmemesi için ne yapmak lazım? Zamanla düzelme olabilir mi?

Gelecek haftadan itibaren bu soruların cevabını arayacağız.