Koronanavirüs vakalarını düşürmek için ilan edilen ve 29 Nisan ile 17 Mayıs arasında devam eden tam kapanma döneminin sonuna yaklaşırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yasakların ne zaman kalkacağıyla ilgili önemli açıklamalar geldi. Erdoğan yeni normalleşme için tarih verdi.

YENİ NORMALLEŞME NE ZAMAN BAŞAYACAK?

AK Parti teşkilatıyla bayramlaşma programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokağa çıkma kısıtlamasının pazartesinden itibaren gevşetileceğini söyledi.

Erdoğan, "Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme uygulamasına başlıyoruz." dedi.

erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle; Vaka sayısındaki düşüşü gördük, görüyoruz. Bu sayıyı çok daha aşağılara çekmeyi umuyoruz. Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme uygulamasına başlıyoruz. Niyetimiz, mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayıyla birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz.

KOCA: YASAKLAR KADEMELİ KALKACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, sosyal medyadan ayptığı paylaşımda koronavirüs nedeniyle getirilen yasakların kademi olarak kalkdırılacağını söyledi. Bakan Koca, "Büyük bölümünü evlerimizde geçirdiğimiz bir ayın sonunda kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı günlere ulaşıyoruz. Doyasıya kucaklaşacağımız bayramların hasretiyle Bayramınızı tebrik ediyorum." dedi.

 

Editör: Haber Merkezi