EMRE BİLİR / TÜRKGÜN

Cengiz ezeli rakip Fenerbahçe ile yaşanan söz düellosunu masaya yatırdı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a gereken yanıtı verdiklerini ima eden Aslan’ın patronu, “Bize saldıran yöneticiye usulünce yanıt verdik. Herkese saygı duyuyoruz. Kimseye, hiçbir camiaya laf etmeyiz. Kimseden de çekinmeyiz, bunu da herkes bilir” dedi. Mustafa Cengiz’in açıklamaları şu şekilde: “Bu tip söylemlerden kaçınmamız gerek. Biz Anadolu kulüpleri ile birlikte maç izleyen bir nesiliz. Çok kritik bir noktaya geldik. Ülke puanında geriledik, şampiyon takımımızın ön eleme oynayacağı, kaç ön eleme oynayacağının tartışıldığı bir dönemdeyiz. Türk futbolunda kavga ve kaos istemiyoruz. Bu tip olaylarda ilk taşı kim attı, ilk kanı kim akıttı ona iyi bakmak lazım. Yurt dışında Galatasaray’a herkes bir saygı çerçevesi içerisinde. Biz Brugge’de iken tarihi bir an yaşandı kent için. Kente bir hava geliyor. Bu bir güzellik. Galatasaray ve Türk futbolu, Avrupa insanına, ülke insanına olumlu katkılar verecek hale gelmeli. Kişisel çekişmelerden kaçınmalıyız. Rakibe saygı kendine saygıdır. Biz bütün rakiplere saygı duyuyoruz”

İLK CEVAP AĞIRDI

Fatih Terim için “Bir insanın sicili nasıl bu kadar bozuk olabilir” dedikten iki gün sonra ‘Sportmenliğe aykırı açıklamaları’ gerekçesiyle PFDK’ya sevkedilen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz daha önce de sert bir karşılık vermişti. “İnsanla, hayvanı ayıran edeptir. Edebimi bozmak istemiyorum” diyen Cengiz’in de PFDK’ya sevkedilmesi bekleniyor. Başkan geçen yıl F.Bahçe maçı sonrası iki ayrı açıklamasından dolayı toplamda 150 gün ceza almıştı.

Divan, olağanüstü toplanacak

G.SARAY Divan Kurulu, 23 Eylül Pazartesi günü basına kapalı gerçekleşecek Olağanüstü Divan Kurulu toplantısına çağırıldı. Yirminin üzerinde divan üyesinin isteği ile toplantı çağrısı yapan başkan Eşref Hamamcıoğlu, olağanüstü toplantının Emlak Konut ve bankalarla yapılan protokollerin güncel durumları ile imzalanan ‘yapılandırma sözleşmesi’ hakkında bilgilendirilme ve değerlendirme gündemiyle yapılacağını açıkladı.

Fatih Terim iki hafta sonra konuşacak

BRUGGE maçının ardından basın toplantısında gelen soru üzerine açıklama yapan Terim, “Burası sicilin, paranın, nüfusun, reklamın geçtiği yerler değil. Burada olmayanlarla ilgili konuşmayalım isterseniz. Daha sonra bakarız, değerse cevabını veririz” ifadelerini kullandı. Terim’in, daha önce “Aynı rütbede değiliz” sözleriyle akılda kalan videolu yanıtında olduğu gibi, Koç’a yanıt olarak yeni bir video daha hazırladığı ve iki hafta sonraki Fenerbahçe derbisini bekleyeceği öğrenildi. Tecrübeli hoca, takımını şimdiden 2 hafta sonraki Fenerbahçe derbisine hazırlamaya başladı. Terim, görkemli bir zaferle birlikte, en iyi cevabın sahada verileceğini düşünüyor. Cezalı oldukları için yardımcıları Ümit Davala ve Hasan Şaş ile birlikte kulübeye inemeyen Terim, Yeni Malatyaspor’dan sonra Fenerbahçe maçlarını da locadan takip edecek. Ancak büyük ihtimalle sosyal medyadan yayınlayacağı bir videoyla, Ali Koç’un sözlerine çok daha ağır bir karşılık verecek.

Editör: Haber Merkezi