Yeni ortaya çıkan uydu görüntüleri coronavirüsünün sıfır noktası Wuhan'ın üzerindeki gazların gerçekte ne anlama geldiğini gözler önüne seriyor. Yakılan cesetler şehrin üzerinde gaz bulutu oluşturdu.

Çin'de virüs nedeniyle ölenlerin yakıldığı kremataryumlardan gökyüzüne yükselen kükürt dioksit gazı uydu görüntülerinde ilk kez ortaya çıktı. Kükürt dioksit gazının en yaygın oluştuğu yerler Çin'de virüse en çok kayıp verilen şehirleri de gözler önüne seriyor.

 

Yetkililer "Cesetler derhal yakılmalı" demişti
Çinli otoriteler coronavirüsü nedeniyle ölenlerin cesetlerinin "en hızlı şekilde" yakılması gerektiğini vurgulamıştı. Salgının sıfır noktası olan 11 milyon kişinin kilitli olduğu Wuhan şehrinin üzerinde alışılmadık derecede yüksek SO2 (kükürt dioksit gazı) seviyelerini gösteren uydu görüntüleri ortaya çıktı.

 

Wuhan'da alarm seviyesi
Haritaya göre, Wuhan şehri üzerindeki kükürt dioksit gazı alarm verici seviyed, Çin'de başka hiçbir şehirde S02 gazının bu seviyeye çıkmadığı görülüyor.

Veriler, S02 gazı seviyesinin hafta sonu boyunca metreküp başına 1.350 mikrogram olduğunu gösteriyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) göre, 500 ug/m küplük bir doz 10 dakikadan fazla aşılmamalı.

Editör: Haber Merkezi