Borussia Dortmund, koronavirüs sonrası başlayan Bundesliga'da Schalke 04'ü konuk etti. Ruhr derbisindeki maçtan ev sahibi 4-0 galip ayrıldı.

Borussia Dortmund maçta etkili olurken, ilk gol 29. dakikada Erling Haaland'dan geldi. Norveçli, sağ kanattan Thorgan Hazard'ın ortasında topu penaltı noktası yakınından dokunarak ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

İLK YARIDA 2-0 OLDU

45'te Dortmund skoru 2-0 yaptı. Kaleci Markus Schubert'in uzaklaştırmak istediği topa Haaland baskı yaptı. Orta sahaya giden top Dortmund'lu oyuncularda kaldı. Julian Brandt'ın ceza sahası sol içine bıraktığı topla buluşan Raphael Guerreiro, çaprazdan sert ve düzgün vurarak kaleciyi çaresiz bıraktı: 2-0.

İlk yarı bu skorla sona ererken; Borussia Dortmund, 2. yarıya golle başladı. 48'de gelişen Dortmund atağında Erling Haaland topu sol kanada açtı. Julian Brandt, düzelttiği topu ceza sahası sağ ön çizgisi üzerindeki demarke durumdaki Thorgan Hazard'a bıraktı. Belçikalı oyuncunun ceza sahası dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak 3. kez Schalke 04 ağlarıyla buluştu.

HAZARD BUNDESLİGA'DAKİ EN GOLCU BELÇİKALI OLDU

Hazard, takımını iyice rahatlatırken; Almanya Ligi'ndeki gol sayısını 37'ye çıkardı ve bu ligdeki en golcü Belçikalı oldu.

63. dakikada Guerrero kendisinin 2, takımının 4. golünü attı. Gelişen Dortmund atağında Haaland, sol kanattan gelen ortayı cezayayı yakınından penaltı noktası üzerine bıraktı. Guerrero, meşin yuvarlağı düzeltip şık bir vuruşla ağlarla buluşturdu ve takımını 4-0 öne geçirdi.

BAYERN MÜNİH İLE PUAN FARKI 1'E İNDİ 

Borussia Dortmund, sahadan farklı galip ayrılırken; 26 hafta sonunda puanını 54 yaptı. Westfallen ekibi, bir maç fazlasıyla lider Bayern Münih ile arasındaki puan farkını da 1'e indirdi. Schalke 04 ise 37 puanda kaldı ve Şampiyonlar Ligi umutları iyice suya düştü.

Bundesliga'da bugün alınan diğer sonuçlar şöyle;

Augsburg - Wolfsburg: 1 - 2

Fortuna Düsseldorf - Paderborn: 0 - 0

Hoffenheim - Hertha Berlin: 0 - 3

RB Leipzig - Freiburg: 1 - 2

Editör: Haber Merkezi