Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Yeterlik Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ağalar, yaptığı kritik açıklamalarla merak konusu oldu. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Canan Ağalar’ın kariyer hikâyesi turkgun.com’da…

CANAN AĞALAR KİMDİR?

Ankara’da dünyaya gelen Canan Ağalar, Özel Yükseliş Lisesi’ni bitirdikten sonra 1986 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Daha sonra Bandırma Devlet Hastanesi Acil Servisi ve Ankara 4. Verem Savaş Dispanserinde pratisyen hekim olarak göreve başladı.

Ankara Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji eğitimini tamamlayan Ağalar, aynı hastanede 4 yıl boyunca uzman olarak çalıştı. Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesinde de görev yapan Ağalar, 2003 yılından bu yana Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalında çalışıyor. Şu an ise Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Yeterlik Kurulu (EMEK) Başkanlığı görevini yürütüyor.

"KORONAVİRÜS SOLUNUM YOLU HASTALIĞIDIR"


Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (EKMUD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Canan Ağalar, virüsün yayılma sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Çin'in Vuhan eyaletinden dünyaya yayılan koronavirüsün solunum yolu hastalığı salgını olarak tanımlanan bir virüs olduğunu söyledi.


Ağalar, koronavirüs salgını hakkında bilgi kirliliği olduğunu ifade ederek, şu an itibarıyla Türkiye’de herhangi bir paniğe gerek olmadığını, Sağlık Bakanlığı’nın da Çin'den yapılan doğrudan, aktarmalı seyahatlerle ilgili olarak gerekli tedbirleri aldığını belirtti.


Bilimsel olmayan ve resmi birimlerce yapılmayan hiçbir kaynağa itibar edilmemesi gerektiğine dikkati çeken Ağalar, koronavürüs salgının ya da solunum yolu enfeksiyonlarından korunmak için risk altında olanların kalabalıktan uzak durması gerektiğini, eğer böyle bir ortamda illaki bulunmaları gerekiyorsa maske kullanmaları gerektiğini, el hijyenine dikkat etmeleri gerektiğini, solunum yolu semptomları olan hastalarla yakın temasta bulunmamaları gerektiğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi