Önce Çin, sonra Avrupa, şimdi de ABD en çok koronavirüs vakası görülen ülkeler halinde geldi. Fakat dünya üzerinde henüz hiç vaka görülmeyen yerler de var. Peki, Koronavirüs hangi ülkelerde yok? Hangi ülkeler en az vaka sayısına sahip? İşte ayrıntılar…

KORONAVİRÜS HANGİ ÜLKELERDE YOK?

Dünya çapında 47 bin 552 kişinin ölümüne neden olan Kovid-19 virüs salgınına henüz virüs görülmeyen ülkeler var. Burundi, Komorlar Birliği, Lesotho, Malavi, Sao Tome ve Principe, Tonga, Solomon Adaları, Marshall Adaları, Mikronezya, Palau, Antarktika ile Güney Sudan'da henüz koronavirüs vakası tespit edilmezken Yemen’den de corona virüs haberi gelmedi. Ancak Yemen yıllardır süren iç savaş ve iletişim eksikliğinden dolayı virüs haberi alınamadığı düşünülüyor.

Bununla birlikte gelişmekte olan ülkelerde de koronavirüs vaka sayısına dair düşük rakamlar geliyor. Ancak bunun sebebinin gerçekten virüs vakası görülmemesinden değil, hastaların kayıt altına alınmamasından kaynaklandığı iddia ediliyor.

VAKA SAYISI 5’İ GEÇMEYEN ÜLKELER

Doğu Timor, Papua Yeni Gine, Sierra Lione, Saint Vincent ve Grenadinler, Burundi, Orta Afrika Cumhuriyeti, Belize, Gambia, Botsvana, Somali, Nikaragua, Nepal, Bhutan gibi ülkeler ise Koronavirüs vakasının 5 ve altında görüldüğü ülkeler.

CANLI KORONOVİRÜS DÜNYA HARİTASI İÇİN TIKLAYIN

DÜNYADA KORONAVİRÜS DÜNYADA SON DURUMU

ABD, 189. 633 vaka ile dünyada en çok vaka tespit edilen ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor.

Amerika’nın hemen ardından gelen İtalya’da ise, Avrupa’da corona virüs salgının merkezi haline gelmiş durumda. İtalya’da bugüne kadar, 105.792 vaka tespit edilirken, 12 bin 428 can kaybı ile Kovid-19 kaynaklı en çok ölümün gerçekleştiği ülke konumunda.

Koronavirüs, İspanya’da da en az İtalya kadar hızlı bir şekilde yayılım gösteriyor, sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine rağmen, vaka sayısında bir duraklama gerçekleşmedi.

Hastalığın ilk olarak ortaya çıktığı Çin’de ise, bugüne kadar toplamda 82 bin 308 vaka görüldü.

Almanya’da ise, 72 bin 383 vaka görülmesine rağmen, virüs kaynaklı olarak sadece 775 hasta hayatını kaybetti.

Fransa da ise bugüne kadar görülen toplam corona virüs vakası 52 bin 837 olarak tespit edildi.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi