Hong Kong'da koronavirüs bulaşan ve tedavi sonucu virüsten kurtulmayı başarabilen 12 hasta üzerinde bir araştırma yapıldı.

Yapılan bu araştırma sonucu 3 kişinin akciğer fonksiyonlarının %20 ila %30 arasında azaldığı tespit edildi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan doktorlar, bu hastaların hızlı yürümeleri durumunda nefes nefese kaldığını ancak yüzme veya çeşitli egzersizler yapmaları halinde akciğer fonksiyonlarının artabileceğini söyledi.

Kuzey Amerika Radyoloji Derneği, ölümcül koronavirüsle ilgili yapılan araştırmalar kapsamında hastaların akciğer tomografisi ve röntgen görüntülerini yayınladı. Virüsün ilk ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentinde yaşayan 44 yaşındaki bir erkeğin röntgen görüntülerinde, 'opasifikasyon' denilen buz görünümünde olan beyaz lekeler görüldü. Hasta, hastaneye başvurduktan 1 hafta sonra hayatını kaybetmişti.

Doktorlar, iyileşen 12 hastanın incelendiği bu araştırma sonucu, koronavirüsün 3 hastada daha akciğer tahribatına yol açtığını ve bu hastaların akciğerlerinde de 'opasifikasyon' adı verilen beyaz lekeler görüldüğünü söyledi. Ayrıca doktorlar, buz görünümündeki bu beyaz lekelerin, zatürreye yol açabileceğinin altını çizdi.

Editör: Haber Merkezi