Kütahya'da koronavirüse yakalanan 5 aylık bebek, yoğun bakım ünitesindeki 2 aylık tedavinin ardından alkışlar eşliğinde annesine teslim edildi.

YOĞUM BAKIM ÜNİTESİNE ALINDI
Yaklaşık iki ay önce yüksek ateş ve solunum sıkıntısı çeken A.S'yi, ailesi Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Tetkikler sonucu koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine A.S, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

45 GÜN SOLUNUM CİHAZINA BAĞLI KALDI
Solunum cihazına 45 gün bağlı kalan A.S, yaklaşık iki ay süren tedavisinin ardından sağlığına kavuştu. Gazetecilere açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Orhan Özatik, hastane personelinin hastaların şifa bulması için fedakarca gece gündüz çalıştığını söyledi. Zor süreçte mutlu bir gelişme yaşandığını belirten Özatik, "Bebeğin sağlığına kavuşması bizim için büyük bir mutluluk ve moral kaynağı oldu." dedi.


EN KÜÇÜK KORONAVİRÜS HASTASI
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Özsoy da bebeğin şimdiye kadarki en küçük koronavirüs hastası olduğunu ifade etti. Sağlığına kavuşan A.S, sağlık personelinin alkışları eşliğinde annesine verildi.


Kaynak: AA

Editör: Haber Merkezi