23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram

Yumuşamadıysa vermel kullansın

YAYINLAMA:
Yumuşamadıysa vermel kullansın

“Alo alo! Muhterem samiin, burası Aptilgillerin telsiz telefonu. Ülke genelinde ‘Yumuşak Siyaset Devri’ne girmiş bulunuyoruz. Az sonra akşam neşriyatına başlayacağız. Programımızda evvelen Aptilgillerden beraber ve solo şarkılar ahiren de Aptil ve saz arkadaşlarından oyun havaları dinleyeceksiniz.”

Lütfen alıcılarınızın ayarlarıyla oynamayınız. 

***

Siyasi tarihimize yeni bir devir daha eklenmiş oldu efendim, tanıştırayım; Yumuşak Siyaset Devri 

Nur topu gibi maşallah! 

Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın Lale Devrinden sonra Selvili Aptil Paşanın “Yumuşak Siyaset Devri” cümle ehibbaya mübarek olsun.

Memlekette ne kadar asi ve hain var ise tekmili birden zil takıp oynuyor. Aman sabahlar olmasın!

***

Zaten bu sertlik de çok olmuştu canım!

Nedir efendim bu böyle sayısız sınır ötesi operasyon, hainlere balyoz, ajanlara kelepçe ve bölücülere şamar… Ne gereği var şimdi böyle sert müdahalelerin?

Türk Yüzyılı, Lider Ülke Türkiye, Türk Devletleri Teşkilatı, SİHA, İHA, TCG Anadolu, MMU, Karabağ Zaferi ve Mavi Vatan, bunlar çok ağır konular mirim.

Şöyle biraz daha soft olalım lütfen. Lüksenburg, Andorra, Lihtenştayn ve San Marino gibi devletlere benzemek varken bu sertlik de nedir yahu?

Yumuşayalım efendim, lütfen yumuşayalım…

Baktık yumuşamıyor, onun da kolayı var, Aptil’e söyleyelim Vermel kullansın. Son durulama suyuna iki kapak vermel ilave etti mi bugüne kadarki bütün buruşukluklar ve sertlik yok olup gider…

Eskiye döner, pamuk gibi olur ortalık. Aptil çok sever eskiyi…

Ama sakın unutmasın, ille de son durulama suyu.

Önceden koyarsa renkliler zarar görür ve beyazlar da morarır maazallah!

Ha o da olmadı bir de rahmetli Barış Manço’nun “Yumu yumu, şak şak, yumuşak G” şarkısını da fondan versin, bu defa kesin olur.

***

Dalga geçiyoruz tabii ki, ne zannettiniz? Zira en son yumuşadığımızda “Çözüm Süreci ve FETÖ” gibi sosyal maliyetleri çok ağır olayları yaşamıştık. Bu günlerden geriye dönülmeyeceğini bildiğimiz için elbette alay edip geçeceğiz.

Aptil düşünsün, bize ne!

MHP NEDEN HEDEFTE?

MHP’nin muhterem Liderinin geçtiğimiz gün yaptığı açıklamanın kıymet ve kapsamını; derinlik ve muhtevasını da göz ardı edemeyiz.

Burada dikkat edilmesi gereken husus, “Türkiye ne zaman dirayet ve celadetini ortaya koysa karşısına hemen bir meseleler zincirinin çıkarıldığı” gerçeğidir.

Ne hikmetse bu meselelerin hedefinde de her daim MHP olmuştur. Bunu yalın bir ifadeyle açıklarsak; MHP yükselen Türkiye’nin güç merkezidir. Türkiye’yi durdurmak için de MHP’nin önün kesilmesi gerektiği, ancak MHP durdurulursa Türkiye’nin de etrafının çevrilebileceği de bilinmektedir!

Çünkü MHP, alelade bir siyasi parti değildir. MHP Milletimizin azami seviyede kurduğu “milli birlik” şuurunun mevzisi ve kalpgahı; milli mutabakatın ve milli muhalefetin direnç noktası ve maziden atiye varlık irademizin temerküz ettiği karargâhıdır! 

Bu sebeple MHP’nin önü bazen tanklar, hücreler ve darağaçları ile; bazen imzacılar, tarlacılar ve bozguncular ile; bazen de komplolar, suikastlar ve yargı oyunlarıyla kesilmek istenmektedir. 

Sayın Bahçeli; “Yurt içi ve yurt dışı menşeli çıkar odaklarının, yıkım ortaklarının, siyasi istikrar muhalifi çevrelerin, bilhassa da Cumhur İttifakı muarızlarının partimizi töhmet altında bırakmak, bir yol ayrımının inşasını sağlamak maksadıyla kesintisiz faaliyet içinde oldukları meydandadır” diyerek bunu deşifre etmiştir.

İşte bu da MHP’nin neden hedefte olduğunun en açık ifadesidir.

NEDİR BU YUMUŞAMA?

Sayın Bahçeli’ye göre siyasette yumuşama elbette makul ve olması gereken bir yöntemdir. 

Fakat bu yumuşama nerede olacaktır? Yumuşuyoruz derken, teröristlerin ve hainlerin üzerine inen devlet yumruğu kalkacak ve her şey eskisi gibi mi olacaktır? 

Milli Meselelerde devlet refleksinin ve müdahalesinin etkisi sıfırlanacak mıdır?

Cumhur İttifakı bileşenlerini yani, AK Parti ve MHP’yi “Suç Ortağı” olarak gören bir zihniyetle nasıl bir yumuşama zemini oluşturulacaktır? 

ZAAF, İKTİDAR, İRADE ve HÜKMETME

Bir iktidar için “artık yönetemiyor, inisiyatifi kaybetti, muhalefetten destek istiyor” intibaını oluşturmak yani zaaf göstermek; hükümet etme açısından değerlendirildiğinde bu yumuşama hangi manaya gelmektedir?

*** 

Acılar yaşanan dünyamızda gözyaşlarımızla ve titreyen kalplerimizle… Dua ve niyazlarımızla hayırlı bayramlar efendim. 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *