Eğer sahaya odaklanmazsan!
Okan Buruk, kayıpsız ilerlemek isteğiyle Kasımpaşa deplasmanına, derbi düzeniyle çıktı. Hedefi iyi savunmak, geçiş oyunuyla iş bitirmekti. Ancak, evdeki hesap Burak Yılmaz’ın takımının, Fenerbahçe’nin aksine önde baskı kurup, çabuk oyunla tempo yükseltmesiyle, sahaya uymadı. Baskıyla daralan sarı kırmızılılar, ilk atağında VAR penaltısıyla öne geçti.
Yine de oyuna sahip olamadı. Oyunu genişleten, aldığı her topu derinlemesine savunma arkasına gönderen ev sahibi, hemen her pozisyonda Muslera’nın karşısına dikildi. Futbolu bırakması arzulanan Uruguaylı kaleci, eskisi gibi kurtarışlarıyla takımını maçta tuttu. Polonyalı VAR Tomasz Kwiatkowski’nin Kasımpaşa lehine pozisyonda dona kalması tartışmalıydı.
İkinci yarıya kendi alanına hapis başlayan Galatasaray, golü yedikten sonra öne çıktı. Etkili oldu. Pozisyon buldu. Ancak, ev sahibinin ilk atağında ikinci golü yedi. Sonrasında devreye giren Osimhen, faul aldı, gol oldu. Muslera’ın uzun pasını gol yaptı. Galatasaray oyunu geri alırken, bu kez devreye giren cezalı Buruk oldu.
Sahadan çok dışına odaklanan, derbide ‘forvet soktum’ havası atan Buruk, öne geçince, kenara getirdiği forvetleri bekletip savunmaya el atması ters tepti. Maçta, kritik pozisyonları VAR’a bırakan Cihan Aydın, ikinci çağrıda Kasımpaşa’nın penaltısını verdi. Ve kayıp ‘şimdilik’ 2 puan oldu