Bu oyuncular hücum seviyor
Net olan bir şey var ki Okan Buruk, formsuz. Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek gibi kısır döngüye girdi. Takıma iki sezondur şampiyonluk getiren ‘hücum’ anlayışından vaz geçip savunma denemeleri yapan Buruk, Antalya kampına rağmen takıma dokunamadan oyuna başladı.
Önde basıp, her rakibi boğan, kaptırdığı topu saniyeler içinde geri alan sarı kırmızılılar, ‘çok gol yiyorlar’ eleştirilerinin ardından başlayan savunma öncelikli düzenini sürdürdü. Morata’nın varlığına rağmen önde tek başına bırakılan Osimhen’e top şişirmekten ibaret olan hücum anlayışı ile ilk yarıda hiçbir şey yapamadı, sarı kırmızılılar.
Kaptığı her topla rakip kaleye gidene kadar baskı görmeyen Corendon Alanyaspor, kaleyi bulduğu ilk şutta öne geçti. İkinci yarıda Yunus’un girişi, Lemina’nın çıkışıyla algısı hücuma dönüşen futbolcular önde basmaya başladı. Bu baskı golleri getirdi. Sonrasında da pozisyonları. Galatasaray, kazandı. Ancak, Buruk eğer ‘hücum ruhlu’ fabrika ayarlarına dönmezse, sonrasına ışık vermedi.