Mikro ve işletmeler için müjdeli haber geldi. 3 yıl geri ödemesiz KOSGEB faizsiz kredi imkanı vatandaşlara sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklama KOSGEB kredisini duyurmuştu. KOSGEB 3 yıl geri ödemesiz kredi başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? binlerce işletme sahibi araştırıyor.

KOSGEB FAİZSİZ KREDİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

KOSGEB faizsiz kredi başvurusu 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren başlıyor.

KOSGEB kredi başvurusu nasıl yapılır

KOSGEB FAİZSİZ KREDİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Başvurular e-Devlet üzerinden KOSGEB aracılığı ile yapılabilecek. Başvuru şartları ve başvuru tarihleri ile ilgili detayların ilerleyen günlerde yapılması bekleniyor.

KOSGEB kredi başvurusu nasıl yapılır

KOSGEB 3 YIL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Mikro işletmeler, 30 bin liraya kadar küçük işletmeler, 75 bin liraya kadar olmak üzere 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz şekilde bu destekten faydalanacaklar. KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 milyar TL bütçeli yeni bir destek programı başlatıyoruz.

Bu destek öncelikle Kovid salgını sebebiyle gelir kaybına uğramış veya nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere yöneliktir. Teknoloji alanında faaliyet gösteren filiz şirketler de bu desteğe başvurabilecektir.

KOSGEB kredi başvurusu şartları

Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, "KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 milyar lira bütçeli yeni bir destek programı başlatıyoruz. Bu destek, öncelikle Covid salgını sebebiyle gelir kaybına uğramış veya nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere yöneliktir." diye konuştu.

Erdoğan, "Teknoloji alanında faaliyet gösteren filiz şirketlerin de bu desteğe başvurabileceklerini söyleyen Erdoğan, "Mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar olmak üzere 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz şekilde bu destekten faydalanacaklardır.

Bu sektörlerde, şartları taşıyan mikro ve küçük işletmeler, 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren elektronik devlet üzerinden KOSGEB aracılığıyla başvurularını yapabilirler." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi