Ülkemize son yıllarda bir çok modern yeni stat yapıldı. Bunlardan biri olan Kocaeli Stadı ise dün futbol oynanmasına müsaade etmedi. Bırakın top kontrolü yapmayı, ayakta bile zor durdu futbolcular. İki günden beri şiddetli yağmur yağıyordu. Ancak coğrafi olarak en fazla yağış alan yörede yapılan bir stadın drenajı, bu kadar kolay iflas etmemeliydi.

Top kontrolü ve dripling yapmanın imkansız olduğu zeminde, her iki takımda duran toplar, uzun paslar ve uzun taç atışlarıyla sonuca gitmeyi hedefledi. Önce Konyaspor atak oynar gibi görünse de, ilerleyen dakikalarda Karagümrük, daha bilinçli ataklar yapmaya çalıştı. Biglia ve Balkovec ile getirilen toplar rakip kalede tehlikeli oldu ama isabetli son vuruşlar gelmedi. İlk yarıda atılan sadece bir isabetli şut vardı. O da Karagümrük atağa başlarken kaptırılan topun, tesadüfen Kravets’in önüne düşmesi ile oldu.

İkinci yarı yağış durdu, ancak zemin daha da ağırlaştı. Mevlüt Erdinç’in gayretli ve yıpratıcı mücadelesi Konya stoperlerini yordu. Karagümrük’te Ndiaye’nin kafa vuruşları sonuç getirmese de, Bertolacci’nin kafası perdeyi açtı. Ndiaye ise rakibin hatasını affetmeyerek, futbol zekasını bir kez daha ortaya koydu. Jevtovic buradaki önemli hatasını güzel kafa golü ile telafi etmeye çalıştı. Galatasaray karşısında son derece başarılı bir oyun ortaya koyan Konyaspor’dan eser yoktu. İsmail hoca saha kenarında olsaydı, belki de oyuncu değişikliklerini daha erken yapar, ikinci golü yemeden beraberliği yakalayabilirlerdi.

Karagümrük’ün başına gelmeden önce, görev yaptığı camialara büyük katkı sağlayan Başkan Süleyman Hurma, takımının stat problemini çözmede bu sezon sonuna kadar bir neticeye varacaktır umarım.