ÖSYM sınav takvimine göre KPSS oturumları Ağustos ayında gerçekleşecek. KPSS sınav oturumunda görev almak isteyenler başvuru sürecini araştırıyor. Adaylar "KPSS görevli başvuruları ne zaman? KPSS görevli başvuruları nereden yapılır? ve KPSS görevli ücretleri online başvuru ekranını araştırıyor. 

KPSS GÖREVLİ BAŞVURU EKRANI

KPSS OTURUMLARI NE ZAMAN?

2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ile Eğitim Bilimleri oturumu 01 Ağustos 2021 tarihinde, Alan Bilgisi oturumları 07- 08 Ağustos 2021 tarihlerinde, Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 15 Ağustos 2021 tarihinde uygulanacaktır.

KPSS görevli

KPSS GÖREVLİ BAŞVURULARI NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR?

ÖSYM görevli başvuru ekranı açıldı. T.C. Yeni Kimlik Kartı olan ücretli, sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler ile akademisyenler artık kurumlarına gitmeden https://gis.osym.gov.tr adresinde bulunan "E-Devlet ile Kayıt Ol" butonu vasıtasıyla Görevli İşlemleri Sistemine kayıt olabileceklerdir.

Bu işlem için görev bilgileri MEBBİS veya YÖKSİS'ten, fotoğraf ve kimlik bilgileri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden temin edilmektedir. Bilgileri temin edilemeyen görevliler kayıt işlemlerini görev yaptıkları kurum veya bağlı oldukları sınav koordinatörlükleri aracılığıyla yapabileceklerdir.

ÖSYM GÖREVLİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2021 yılı bina sorumlusu, yardımcısı, yönetici ve yönetici yardımcısı, salon başkanı gözetmen ve yedek gözetmenlere verilecek sınav ücretleri şöyle;

Bina sınav sorumlusu sınav görevli ücreti: 396 TL

Bina sınav sorumlusu yardımcısı sınav görevli ücreti: 264 TL

Bina yöneticisi sınav görevli ücreti: 264 TL

Bina yöneticisi yardımcısı sınav görevli ücreti: 237 TL

Salon Başkanı sınav görevli ücreti: 237 TL

Gözetmen sınav görevli ücreti: 198 TL

Yedek gözetmen sınav görevli ücreti: 158 TL

Yardımcı gözetmen sınav görevli ücreti: 264 TL

 

Editör: Haber Merkezi