Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) iki yılda bir olarak düzenleniyor ve yeterli puanı alan adaylar tercihlerine göre kamuda memur olarak çalışmaya başlıyor. 2020 KPSS lisans sınavının ilk ayağının tamamlanmasının ardından adaylar alan bilgisi sınavına girecekler. Ancak, diğer yandan da KPSS lisans sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da son günlerin en çok merak edilen konuları arasında yer alıyor. Heyecanın zirvede olduğu süreçte, ÖSYM 2020 KPSS sonuçları için tarih verdi…

KPSS LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’nin yayınladığı sınav takvimine göre KPSS lisans sonuçları 22 Ekim 2020 tarihinde açıklanacak.

ALAN BİLGİSİ SINAVLARI NE ZAMAN? 

2020-KPSS lisans alan bilgisi 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) 12 Eylül'de saat 10.15'te; 2020-KPSS alan bilgisi sınavları 2. oturumu (hukuk, iktisat, maliye) aynı gün saat 14.45'te; 2020-KPSS lisans alan bilgisi sınavları (işletme, muhasebe, istatistik) 13 Eylül saat 10.15'te düzenlenecek.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 20 Eylül'de saat 10.15'te; ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Alanı Sınavı ise 14.45'te yapılacak.

KPSS SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilirler. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS’ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

Sadece öğretmenliğe başvuracakların lisans öğrenimlerinin son sınıfında olmaları şart koşulmaktadır.

 

 

Editör: Haber Merkezi