Öğretmen kadrolarına atanmak isteyen adaylar, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmak zorunda oluyor. KPSS ÖABT için geri sayım devam ediyor. Peki, KPSS ÖABT ne zaman, saat kaçta? 2021 KPSS ÖABT hangi gün?

KPSS ÖABT NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

KPSS ÖABT, 15 Ağustos 2021 tarihinde 2 oturum halinde gerçekleşecek. Sabah oturumu saat 10:15'te, öğleden sonra oturumu ise 14:45'te başlayacak.

KPSS ÖABT

2021-ÖABT sınavında adaylar sabah oturumu için saat 10.00'dan sonra, öğleden sonra oturumu için ise saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

KPSS ÖABT SONUÇLARI NASIL KULLANILIR?

KPSS sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen kadrolarına yapılacak atamalarda da kullanılıyor. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adaylar, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmak zorunda oluyor.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen kadrolarına atanmak amacıyla sınava girecek öğretmen adaylarının, Bakanlığın internet sayfasında yayımlanacak "Öğretmen Atamaları İle İlgili Millî Eğitim Bakanlığının Duyurusu"nu sınava başvuru yapmadan önce dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Öğretmenlik kadrolarına yapılacak atamalar için nasıl başvurulacağı ve atamaların nasıl yapılacağı, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından adaylara duyurulacaktır.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS sonuçları 19 Eylül 2021 tarihinde açıklanacak.

Editör: Haber Merkezi