Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitabı Kral Kaybederse psikodrama türünde ekrana gelecek. Son dönem televizyon dizilerinde sıklıkla kullanılan bu teknik; Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı ve Camdaki Kız gibi yapımlarla boy gösterdi. Peki, Kral Kaybederse konusu nedir? Kral Kaybederse oyuncu kadrosunda kimler var, hangi kanalda yayınlanacak?

KRAL KAYBEDERSE KONUSU NEDİR?

Kral Kaybederse, ilişkide bağımlılık ve narsistik kişilik bozukluğunun çocukluk temellerini ortaya döken bir roman. Gerçek karakterler ve yaşanmış olaylardan yola çıkan Kral Kaybederse romanı; Kenan adında iyi görünümlü, narsist ve vurdumduymaz bir adamın çocukluğundan bugüne karakterini şekillendiren şartları anlatıyor. Tüm kadınların etrafında pervane olduğu bu adam, yıkılmaz zannettiği egosunu bir anda yerle bir edilmiş halde buluyor. Ve çaresizliği onu bir psikiyatriste danışmaya sevk ediyor.

kral kaybederse2

Etik dışı yaşamıyla okurda en başından itibaren nefret uyandıran Kenan karakterinin, aslında tüm davranışlarının altında yatan acı nedenler var. Ve tüm bunlar açığa çıktığında, peşin hükme varmanın ne denli yanlış olduğunu düşünmeden edemeyeceksiniz. Bir yandan başkahraman terapi görürken, siz de kendinize ve davranışlarınıza yönelik yeni farkındalıklar kazanacağınız bir seansa gireceksiniz.

KRAL KAYBEDERSE OYUNCU KADROSUNDA KİMLER VAR?

TV 100'den Birsen Altuntaş'ın haberine göre, rol için düşünülen isim Kıvanç Tatlıtuğ oldu. Gelen iddialar arasında Kıvanç Tatlıtuğ'un rol içinde görüşmeler yaptığı konuşuluyor. Ancak bazı iddialara göre ise Tatlıtuğ ile Kenan rolü için çoktan anlaşıldı.

Son olarak bir başka Doğduğun Ev Kaderindir'de Mehdi rolünü oynayan İbrahim Çelikkol'un da ismi Kenan karakteri için geçiyor.

KRAL KAYBEDERSE HANGİ KANALDA BAŞLAYACAK?

Kral Kaybederse adlı dizinin yeni sezonda Star TV ya da Show TV ekranlarında yayın hayatına başlayacağı konuşuluyor. Dizinin başrolü olan Kenan karakteri için de Kıvanç Tatlıtuğ ile masaya oturulduğu iddia ediliyor. Dizinin başlayacağı tarih, yayın günü ve saati ise henüz netlik kazanmadı. Narsistik kişilik bozukluğunu temel alan romanın önümüzdeki dönem ekranlarda olacağı söyleniyor.

kral kaybederse

KRAL KAYBEDERSE ÖZETİ

Avına av olan bir avcının hikâyesi…

İnsanoğlu ilk çocukluk yıllarında yaşadıklarından çok etkilenir. Henüz tam ortaya çıkmamış bir heykel gibidir o; hayat da onu ince ince şekillendirmeye çalışan usta bir heykeltıraş… Alır eline keskiyi, usul usul oyar. Ama bazen keskiyi öyle bir savurur ki, bir parça kopuverir ve o parçayı bir daha kimse yerine koyamaz. Kendini hep dorukta görüyor ve asla aşağı düşmeyeceğini sanıyordu. Ama bir gün hayat elindeki keskiyi ona da savuruverdi ve onun da koptu yüreği…

Oysa pek çok kadının gönlüne taht kurmuş bir kraldı o… Uzun süre ne kendi inandı tahttan indiğine, ne de kadınlar. Ama bir şeylerin değiştiğini yine de ilk hisseden kadınlar oldu; ona yıllarca köle gibi itaat eden kadınlar… Psikiyatrist Dr. Gülseren Budayıcıoğlu Kral Kaybederse romanında, doruklardan aşağı inmeyeceğini sanan bir avcının avına av olup yuvarlanışını, kendini sevilmeyeceğine inandırmış mutsuz bir kadının da trajik hayatı içinde avken nasıl avcı olduğunu anlatıyor.

Yazar: Gülseren Budayıcıoğlu

Yayınevi: Remzi Kitabevi

Sayfa: 384 sayfa Basım Tarihi: 2015

Editör: Haber Merkezi