17 günlük tam kapanma süreci 17 Mayıs Pazartesi sabah 00.05'te sona eriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Mayıs tarihinden sonra kademeli normalleşmeye geçileceğini açıkladı. İşletme sahipleri ve çalışanları kuaför ve berberlerin ne zaman açılacağını araştırıyor.

KUAFÖRLER VE BERBERLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca peş peşe yaptıkları açıklamalarda tam kapanmanın ardından kademeli normalleşmeye geçileceğini duyurdu.

Normalleşme kapsamında ilk olarak berber, terzi, kuaför gibi küçük işletmelerin açılabileceği gündemde. Bu konuda net kararın önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısında alınması bekleniyor.

kuaför

Restoran ve kafelerin de dış alanlarını kullanarak saat ve müşteri kotasıyla açılabileceği konuşuluyor.

Tam kapanma süreci 29 Nisan tarihinde saat 19.00'da başladı. Tam kapan sürecinin biteceği tarih ise 17 Mayıs saat 05.00 olarak açıklandı. Tam kapanma sürecinin uzatılacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.

AK Parti teşkilatıyla bayramlaşma programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokağa çıkma kısıtlamasının pazartesinden itibaren gevşetileceğini söyledi.

Erdoğan, "Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme uygulamasına başlıyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle; Vaka sayısındaki düşüşü gördük, görüyoruz. Bu sayıyı çok daha aşağılara çekmeyi umuyoruz. Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme uygulamasına başlıyoruz. Niyetimiz, mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayıyla birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz.

 

 

Editör: Haber Merkezi