Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

HDP Eş Başkanı iken “PKK’lı gençlerin ölüsüne de, dirisine de sahip çıkacağız”, “PKK’lıların cenaze törenlerine gitmeyen HDP milletvekillerine soruşturma açtırırım” sözleriyle sırtlan gibi davranan PKK tasmalısı Demirtaş, son zamanlarda “Türk Devleti de PKK’da silah bıraksın. Öcalan muhatap alınsın. PKK ikna edilsin” propagandaları yapmaya başladı. Üzerine bir de “Çanakkale şehitliğine gidip dua etmek isterim” dedi ki bu da öğretilmiş propaganda yaptığına dair kendini çok belli etti.

Belli bir merkezden algı ve propaganda cilası yapıldığı kendini çok iyi hissettiriyor. Dün yazmış olduğum başyazıda da vurgulamıştım. 202 sözde aydın, sanatçı ve akademisyen bir bildiri imzalamış ve o bildiride terörist Demirtaş’ın açıklamalarıyla ilgili “‘Silahı bırakma’ çağrılarını da içeren, görüş ve önerilerini son derece önemli, değerli ve içtenlikli buluyoruz" demişler.

Türkiye, terör örgütü YPG’ye yönelik Suriye’de büyük bir operasyona hazırlık yaparken “Silah bırakma” çağrıları da çok planlı bir atmosfer yaratma çalışmasıdır.

İmza atanların tamamının da hayatları boyunca zaten terör örgütü PKK’nın ve uzantılarının yanında yer almış kişiler olması gözden kaçmamalıdır.

Siz, hiç o 202 ismi ABD PKK’ya tonlarca silah yardımı yaparken “ABD sen terör örgütü PKK nasıl silah yardımı yaparsın?” diye bildiri yayınlarken gördünüz mü? Göremezsiniz. Ne zaman Türk Ordusu’nun operasyonları PKK’nın nefesi keser, işte bunlar o zaman ortaya çıkıp “Silah bırakma” nutukları atmaya başlarlar.

Türk Ordusu her gün büyükbaş ve küçükbaş terörist temizliği yapıyor. İşte bu yüzden bunlar “Silah bırakma” masalıyla yardıma konuşuyorlar.

Hem de terörist Demirtaş’ın aklıyla…

Ne diyor o sırtlan aklı?

“PKK ikna edilmeli”

Nasıl ikna olurlar?

ABD köpekliği yapacak bir sözde Kürdistan’a toprak parçası verirsek ikna olurlar mı?

202 kişilik listede imzası olan Zülfü Livaneli’ye sormak lazım. Nasıl ikna olur PKK’lı teröristler?

Teröristbaşı Öcalan muhatap alınarak ne yapılmalı sence Zülfü Livaneli?

“Atatürk’ün izinde” kitapları yazan utanmaz Zülfü Livaneli, sen anlat hele bize. Nedir bu yıllardır sende olan PKK’lı sevdası?

Bugüne kadar hangi gün Türk Ordusuna, bir şehide, bir gaziye sahip çıkan bir bildiriye imza attın?

“Atatürk’ün izinde” tam bağımsızlık olur. ABD’den silah alan ve böylelikle emperyalist köpekliği yapan PKK’ya destek vererek ne olur sence?

Bildiriye imza atan 202 sözde aydın, sanatçı ve akademisyenin isimlerine bakın ortak noktanın PKK, HDP, Demirtaş ve CHP olduğunu göreceksiniz. CHP ve HDP zaten Türk Ordusu’nun Irak ve Suriye’de terör örgütlerine operasyon yapmasının onayı olan tezkereye “Hayır” oyu vermişlerdi. Şimdi de bu 202 sözde aydın beslemesi “Silah bırakma” masalıyla PKK’nın canını kurtarma peşindedir.

Irak’taki “Türk Ordusu sivillere saldırdı” tezgâhı ve provokasyonu, Türkiye’nin Irak’taki konsolosluklarına yapılan saldırılar, Suriye’deki Türk Ordusu’nun üslerine eş zamanlı yapılan terör eylemleri ve Türkiye’deki bu satılmışların “Silah bırakma” çağrıları bir merkezi planın parçalarıdır. Bu 202 beslemenin gönlü ve hedefi PKK’dan yanayken, bunların Türkiye’yi düşünmesi mümkün mü?

Listede imzası olan Hasip Kaplan isimli PKK’lı nursuz, Türkiye’yi, kardeşliği ve dostluğu düşünüyor öyle mi?

Terörist Demirtaş’ın açıklamalarını “Önemsiyoruz” diye cümleye başlayanlar aydın değil olsa olsa katıksız haindir.

Editör: Haber Merkezi