Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bilim ve Teknoloji Bakanlığı destekleriyle Yaşayan Şehirler Platformu tarafından 2017 yılından bu yana düzenlenen ve Şehir Ödülleri Türkiye organizasyonu bu yıl Ardahan’ın Kurtuluşunun 100. Yılı nedeniyle Ardahan İli’nde düzenlendi.

Ardahan Valiliği ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğü, Çıldır Kaymakamlığı, Çıldır Belediyesi, Serhat Kalkınma Ajansı ve Yaşayan Şehirler Platformu iş birliğinde düzenlenen, Türkiye'nin en prestijli şehir ödülleri arasında gösterilen organizasyonda 3 ana tema, 27 kategoride belediye, üniversite, kalkınma ajansları, oda ve borsaların katılımıyla 500’ün üzerinde proje değerlendirildi. 109 projenin yarıştığı Yılın Turizm Projesi kategorisinde ise “Kula Jeoparkını Keşfet Projesi” birinciliğe layık görüldü.

Kula Belediyesi’ne layık görülen Yılın Turizm Projesi Ödülü, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a takdim edildi.

Başkan Tosun, “Kula, Jeoturizm Açısından Eşsiz Bir Hazine”

Ödül töreninde açıklamada bulunan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Şehir Ödülleri Türkiye 2020 organizasyonunda yapılan değerlendirmeler sonucunda, jüri üyelerinin takdiri ile Kula Belediyemiz, 2015 yılında başlattığımız Kula Jeoparkını Keşfet projesi ile “Yılın Turizm Projesi” ödülüne layık görüldü.

Dünyamızın ve ülkemizin son derece olumsuz etkilendiği içerisinde bulunduğumuz salgın süreci her alanda olduğu gibi turizmde de hızlı bir değişim yaşanması gerektiğini bizlere gösterdi. Kula Belediyesi olarak turizmin çeşitlendirilmesine yönelik ülkemiz için yeni bir kavram olan jeoturizm alanında bir altyapı oluşturma gayreti içerisindeyiz. Kula ve bölgesi, tarihi evleri, peri bacaları, ülkemizin en genç volkanları gibi yüzlerce jeositi içinde barındıran eşsiz bir jeoturizm hazinesidir.

2015 yılında başlattığımız “Kula Jeoparkını Keşfet Projesi” ile ilçemize gelen yerli ve yabancı turist sayısı 5 yılda 10 kart arttı. Yine Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle Manisa Büyükşehir Belediyemiz, Kula Belediyemiz ve Salihli Belediyemizin oluşturduğu Jeopark Belediyeler Birliği’nin ortaklığında yeni bir projemiz olan “Jeopark Ziyaretçi Merkezi” ile ilçemizin turizm ivmesini daha da yukarılara taşımayı hedefliyoruz.

Ben bu vesileyle bize bu ödüle layık gören Şehir Ödülleri Türkiye Organizasyonu üyelerine, değerli jüriye, projemizin iştirakçisi olan kurum ve kuruluşların temsilcilerine ayrıca projenin hazırlanmasında emeği olan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi