Türkgün | Kültür Sanat | Hırka-i Şerif İstanbul’da ziyarete açıldı

Hırka-i Şerif İstanbul’da ziyarete açıldı

Hazreti Muhammed’in vasiyetiyle Veysel Karani Hazretleri’ne hediye edilen kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif, ramazan ayı dolayısıyla İstanbul’un Fatih ilçesindeki Hırka-i Şerif Camisi’nde ziyarete açıldı.

Hazreti Muhammed’in vasiyetiyle Veysel Karani Hazretleri’ne hediye edilen kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif, ramazan ayı dolayısıyla İstanbul’un Fatih ilçesindeki Hırka-i Şerif Camisi’nde ziyarete açıldı.

KAYNAK: AA

Hazreti Muhammed’in Veysel Karani Hazretleri’ne hediye ettiği kutsal emanetlerden Hırka-i Şerif, ramazan ayı dolayısıyla Fatih’te ziyarete açıldı.

Ramazanın ilk cuma günü ziyarete açılması dolayısıyla camide düzenlenen törene, İstanbul Valisi Davut Gül, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Veysel Karani’nin 59. kuşaktan torunu Barış Samir ve ailesi ile protokol üyeleri katıldı.

Törende Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Bilecik Müftüsü Ahmet Aktürkoğlu tarafından dua edildi. Daha sonra vatandaşlar Hırka-i Şerif’i ziyaret etmeye başladı.

Vatandaşlardan yoğun ilgi

Aydın’ın Nazilli ilçesinden gelen Ali Eryiğit, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Duygularımı anlatmam mümkün değil. Çok güzel bir şey. Allah herkese nasip etsin.” dedi.

Ömer Faruk Uçar ise Hırka-i Şerif’i görmek için sabah erken saatlerde yola çıktığını belirterek, ziyaretten dolayı huzurlu hissettiğini ifade etti.

Ziyaret saatleri açıklandı

Ramazan ayı boyunca Hırka-i Şerif, hafta içi 10.00–17.00, hafta sonu ise 09.00–17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

16 Mart Kadir Gecesi’nde teravih namazı sonrası ziyaretler saat 03.00’e kadar sürecek. Arife günü ise ikindi namazı sonrasında duayla ziyaretler sona erecek.

Engelli, hasta, yaşlı ve hamile ziyaretçiler ise sıra beklemeden görevli refakatinde ve asansör kullanarak ziyaretlerini gerçekleştirebilecek.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...