Türkgün | Kültür Sanat | Niğde'de 'Dağ, Doğa ve Dondurma Festivali' kortej yürüyüşüyle başladı

Niğde'de 'Dağ, Doğa ve Dondurma Festivali' kortej yürüyüşüyle başladı

Niğde'de Aladağlar'ın doğal güzellikleri ile Çamardı'nın dondurma geleneğini buluşturan "Dağ, Doğa ve Dondurma Festivali", düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

Niğde'de Aladağlar'ın doğal güzellikleri ile Çamardı'nın dondurma geleneğini buluşturan "Dağ, Doğa ve Dondurma Festivali", düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

KAYNAK: İHA

Niğde'de bu yıl düzenlenen "Dağ, Doğa ve Dondurma Festivali", kortej yürüyüşüyle kapılarını ziyaretçilere açtı.

Festivalin açılışı, Niğde Saat Kulesi önünden başlayan ve Murat Zeren Caddesi güzergahını takip ederek Valilik yanındaki kapalı otoparkta sona eren kortej yürüyüşüyle gerçekleştirildi.

Festivalde konuşan Niğde Valisi Nedim Akmeşe, Niğde'nin şehir yaşamı ile doğal güzellikleri ve tarihi değerleri bir arada barındıran önemli destinasyonlardan biri olduğunu belirtti.

Dünya genelinde turizm anlayışının değiştiğine işaret eden Akmeşe, insanların artık şehir yaşamından uzaklaşıp doğayla iç içe, el değmemiş bölgeleri tercih ettiğini ifade etti.

Aladağlar'ın 3 bin metrenin üzerindeki çok sayıda zirvesiyle Türkiye'nin en önemli dağ turizmi merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Akmeşe, "Türkiye'nin Everest'i" olarak bilinen Demirkazık Zirvesi'nin dünyanın farklı ülkelerinden dağcıları Niğde'ye çektiğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...