EMRE BİLİR / TÜRKGÜN

Bir yandan FİFA Finansal Fair Play kıstasları, diğer yandan Türkiye Futbol Federasyonu Lisans Talimatı, Süper Lig kulüpleri iki yönlü sıkıştırma içinde olunca, son derece dikkatli davranmaya başladı. Geçen sezonlarda har vurup harman savuran kulüpler artık, kuruşun hesabını yapar hale geldiler. Birçok kulüp yoğun borç yükünü arttırmamak için son derece dikkatli davranıp, en uygun fiyatlı, özellikle de bonservisi elinde olan futbolculara yöneldiler. Bu tür transfer düşüncesi, genel ortalamada Süper Lig kulüplerini artıya geçirdi.

216 FUTBOLCU SATILDI

Yaz transferinin bitimine bir aya yakın bir süre kalmasına karşın takımlar büyük ölçüde bitirdikleri transfer harcamalarında artıya geçtiler. 216 futbolcunun satışının gerçekleştiği dönemde kulüpler yaklaşık 50 milyon avro gelir elde ederken, genç takım takviyeleri ile 397 futbolcuyu kadrolarına katan kulüpler 37 milyon avroya yakın bir harcama yaparak, 13 milyon avro artıya geçtiler.

FENERBAHÇE ARTIDA

Oyuncu satabilen takımların artıya geçtiği dönemin en karlı takımı Fenerbahçe oldu. Çok sayıda oyuncu almasına karşın Napoli’ye sattığı Eljif Elmas ile 10 milyon 270 bin avro kara geçti. Büyüklerin istediği trezeguet’i Aston Villa’ya satan Kasımpaşa, 10 milyon avro, gittiğinin ertesi günü iki katına Juventus’a transfer olan Merih Demiral’ı, Sassoulo’ya, Lucas Villafanez’i Morelia’ya satan Alanyaspor da 9.5 milyon avro ile transferin kazananı oldular. Çok isteklisi olmasına karşın Burak Yılmaz ve Dorukhan Toköz’ü kadrosunda tutan Beşiktaş da, aldıklarıyla 8 milyon 900 bin avro ile şu ana kadar transferin kaybedenleri listesinin başında yer aldı.

Editör: Haber Merkezi