Esra Hankulu'nun evinde ölü bulunmasının ardından olayla ilgili olarak Ümitcan Uygun tutuklanmıştı. Esra Hankulu ölüm nedeni adli tıp raporunda açıklandı. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen son dakika haberine göre, Esra Hankulu’nun ölüm nedeni “künt kafa travması” olarak yer aldı. Peki künt kafa travması ne demek? Künt kafa travması neden olur? 

ESRA HANKULU NEDEN ÖLDÜ?

Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında savcılık sorgulamasının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüphelilerden Ümitcan Uygun, 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Esra Hankulu'nun evde ölü bulunmasıyla ilgili Ümitcan Uygun'un tutuklandığı soruşturma kapsamında adli tıp kurumu raporunda Hankulu'nun kült kafa travması sonrası meydana gelen iç kanama sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

künt kafa travması

KÜLT KAFA TRAVMASI NEDİR, NEDEN OLUR?

Künt travma, vücut kısmına darbe, yaralanma veya fiziksel saldırının neden olduğu travmadır. Kuvvet travması olarak da adlandırılan künt travma, yüksek hız etkisinden de kaynaklanabilir.

Künt travma, kontüzyonlar, sıyrıklar, laserasyonlar ve / veya kemik kırıkları gibi daha spesifik tipler geliştiren ilk travmadır. Yüksekten düşmeler künt yaralanmaya örnektir. Yaralanmanın derecesi; mesafeyle ve yere çarpma hızıyla orantılıdır.

künt kafa travması

Yüksekten düşmeler künt yaralanmaya örnektir. Yaralanmanın derecesi; mesafeyle ve yere çarpma hızıyla orantılıdır. İlginç olan yüksekten düşen hastalarda intraabdominal yaralanmalar çok yaygın değildir. Genelde içi boş visseral organ rüptürü görülür ve bu hiçbir zaman hipotansiyon yapmaz. Bununla birlikte retroperitoneal yaralanmalar oldukça yaygındır. Çünkü genellikle aksiyal iskelet yanında yüksek geçiş gücü görülür.

Yaylara araba çarpmasıyla yaralanmada künt yaralanmaya sık örnektir. Çünkü hastaların vücudu tamamen korunmasız ve direkt uygulanan güç fazladır. Motorsiklet kazaları da bu yaralanmaya örnektir. Bunların yaralanması genelde yüksek hızla duvara çarpmayla ilgilidir.

ESRA HANKULU’NUN ÖLDÜĞÜ OLAYIN GEÇMİŞİ

Emniyet ekipleri, gelen ihbar üzerine Ankara Mamak’ta Akdere Mahallesi'nde gittiği evde bir kadın cesediyle karşılaştı. Yapılan araştırmalar sonucunda ise cansız bedenin Esra Hankulu’na ait olduğu tespit edildi. 

Polis ekipleri soruşturmayı derileştirdi ve tanıkların verdiği ifadelerden, genç kadının en son Ümitcan Uygun ile görüştüğünü belirledi.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ilk belirlemelere göre Esra Hankulu'nun ölüm nedenini uyuşturucu kullanımından kaynaklı olarak kayıtlara geçti.

Fakat, ölümü şüpheli görülen Hankulu'nun aynı gece arkadaşlarını arayarak psikolojisinin iyi olmadığını ve babasının mezarına gitmek istediğini söylediği aktarıldı. Arkadaşlarının o gece Esra Hankulu'nun yanına giderek geceyi birlikte geçirdikleri bilgisine ulaşıldı. 

Polise ifade veren arkadaşlarının, aynı gece Ümitcan Uygun'un da o evde olduğunu, Uygun'u sabah kendileri uyanmadan Hankulu'nun odasından ayrıldığını iddia ettiler.

Gelen son dakika haberine göre; Esra Hankulu’nun evde ölü bulunmasıyla ilgili Ümitcan Uygun’un tutuklandığı soruşturma kapsamında adli tıp kurumu raporunda Hankulu'nun künt kafa travması sonrası meydana gelen iç kanama sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi