Normal sezon maçı dahil üst üste üç farklı galibiyet. Seride 2-0 öne geçmek Anadolu Efes’in, Real Madrid’i süpürerek Final Four biletini alacağını düşündürttü, hepimize. En kötü ihtimal İspanya’dan bir galibiyet çıkarır demedik mi kendi kendimize? Son dakikaları farklı öndeyken saçma sapan geçen, Ergin Ataman’ın da donup kaldığı, üçüncü maça rağmen işin İspanya’da biteceği inancı yok muydu içimizde?

İstenmeyen her şey oldu. Aynı senaryoyla oynanan dördüncü maçta da Real Madrid, kısalarımızı durdurup, kendi kısalarıyla fark yarattı. Garuba’nın eşleşmelerini hem defans hem hücumda iyi kullandı. Biz dört numara katkısını, Larkin’in takımı kurtarmasını beklerken onlar eşitliği sağladı. İlk yenilgiden sonra Efesli oyuncuların beden dili kendilerine olan kızgınlığı gösteriyordu.

Bu kez şaşkınlık, korku ve endişe vardı yüzlerde.

Son maçta da farklı bir şey görmedik. Temsilcimiz gene inişli çıkışlı grafik çizdi. Farkı 10 sayıya kadar çıkardı olmadı. Kısaları, uzunları perdeden çıktı, attı turu zora soktu. İlk iki maçtan ders alınmamış gibiydi. Temsilcimiz serinin en kötü oyununu sergiledi. Micic kendi standardındaydı. Simon’da. Son saniyede attığı üçlük hayat öpücüğüydü adeta. Dunston’ın etkisiz kaldığı maçta Pleiss’in kısa süreli katkısı önemliydi. Ataman’ın, atsa da kendini de takımı da kurtarsa diye sabrettiği Larkin’i bile kenarda tuttuğu maçı kazandıran, Singelton oldu. Moerman devre dışı. Dört numara katkısı yok. Stres altında öyle bir oyun sergiledi ki Singelton. Sadece maçı, turu değil, koç dahil bütün takımı kurtardı.

Real Madrid, Efes’in durdurulabileceğini gösterdi. Asıl sıkıntı Anadolu Efes’in farklı çözüm üretememesiydi. Böyle derin, zengin, yetenekle dolu kadro bir iki şut girmedi diye sallanmamalı. Ya da Larkin’in eline bakmamalı. Serinin bu hale gelmesi F4 öncesi ayrı bir deneyim oldu. Artık telafisi olmayan maçlar var. Her takım güçlü. CSKA-Fenerbahçe hariç bütün seriler beş maçta bitti. Artık rakiplerden çok Efesli oyuncuların ne yapacağı önemli. Ölçü değil ama daha önce bu takımları hem de farklı yendiler. Başta Larkin, Dunston, Moerman ve Beabuois da normal oynarsa kupa uzak değil. Aksi takdirde yine yazık olacak. Çünkü Anadolu Efes de Ergin Ataman da eurolig şampiyonluğunu hak ediyor.