Kurban Bayramı bu sene temmuz ayının ortalarına denk geliyor. Pandemi salgını nedeni ile geçtiğimiz yıldan bu yana bayramlarda sokağa çıkma yasağı uygulandı. 2021 Ramazan Bayramı dönemi dahil 17 günlük tam kapanmada kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı. Peki, Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Kurban Bayramı'nda yasak var mı? İşte merak edilen detaylar...

KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olup olmadığı henüz belli değil. Bugünkü Kabine Toplantısı sonrası sokağa çıkma yasağı ile ilgilii bir açıklama gelebilir. 

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arife günü 19 Temmuz Pazartesi gününe denk geliyor. Bayramın birinci günü ise 20 Temmuz'da idrak edilecek.

Kurban Bayramı 1. Günü: 20 Temmuz Salı

Kurban Bayramı 2. Günü: 21 Temmuz Çarşamba

Kurban Bayramı 3. Günü: 22 Temmuz Perşembe

Kurban Bayramı 4. Günü: 23 Temmuz Cuma

KİMLER KURBAN KESEBİLİR?

Kurban kesmek mal ile yapılan ibadetler arasında yer almaktadır. Maddi yönden gücü olmayan vatandaşlar kurban kesmek zorunda değildir. Akıl sağlığı yerinde olan, büluğa eren (ergen olan), zengin sayılacak kadar varlığı olan Müslümanlar'ın kurban kesmesi ve ihtiyaç sahiplerine dağıtması gerekir. Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyası olan Müslümanların kurban kesmesi gerekir. Öte yandan kurban mükellefiyeti için aranan nisabın üzerinden, zekâtın aksine bir yıl geçmesi zorunlu değildir.

KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Kurban Bayramı'nda yasak olup olmadığına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Açıklama geldiğinde haberimizin içerisinde olacaktır.

Editör: Haber Merkezi