Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle sokağa çıkma yasağına dair araştırmalar yoğunlaştı. Bu yıl Ramazan Bayramı’nda 81 ili kapsayan sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Gözler şimdi Kurban Bayramı’na çevrildi. Konuya dair gelen sorular üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önümüzdeki günlerde vakaların seyrinin belirleyici olacağını belirtirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuya dair bir açıklamada bulundu.

KURBAN BAYRAMI’NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Kurban Bayramı'nın özellikleri ve hususiyetinin çok farklı olduğunu belirten Erdoğan, "Tabii o gün kurbanlar kesilecek. Kurbanları kesmenin yanında tabii herkes özellikle birbirini ziyaret ki bu sadece bayramda oluyor. Ama şu an için gündemimizde böyle bir durum (kısıtlama) yok." ifadelerini kullandı.

TOPLUM BİLİMLERİ KURULU ÜYESİNDEN UYARI 

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Bayramda olabildiğince ziyaretten kaçınılmalı, online sistemlerden görüşülmesi tercih edilmeli" dedi.
Misafirliğe gidilmeden önce telefon açılması ve ziyaretin planlanması gerektiğini söyleyen İlhan, şunları önerdi:
"Ziyaretler kısa olmalı, ziyaret edilen evde 10-15 dakika kalınmalı, mesafe ve diğer kurallara uyulmalı. Ev müsaitse bahçe gibi açık alanlarda ya da balkonda olunmalı. İçeri girildiğinde eller yıkanmalı ya da dezenfekte edilmeli. Her misafir sonrası camları açarak 15 dakika ortamın havalanması sağlanmalı ve yeni misafir bu süreden sonra kabul edilmeli."

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN KUTLANACAK?

Kurban Bayramı arefe günü Kurban Bayramı 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor.

Kurban Bayramı 1. Gün: 31 Temmuz Cuma
Kurban Bayramı 2. Gün: 1 Ağustos Cumartesi
Kurban Bayramı 3. Gün: 2 Ağustos Pazar
Kurban Bayramı 4. Gün: 3 Ağustos Pazartesi günü kutlanacak.

Editör: Haber Merkezi