SON günlerin tartışma konularının başında “Teröristbaşı Öcalan ve avukatları arasındaki görüşme” ve peşinden yaşananlar gelmektedir. Bu konuda en çok telaşa düşen ve kara propagandaya başvuran ise CHP ve yancısı Meral Akşener olmuştur. 31 Mart seçimlerinde terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP kimi destekledi? HDP’nin kendi tabirleriyle “Kürdistan’da kazanmak için” doğu ve güneydoğuda kendi adaylarını çıkardılar. Batı’da da AKP ve MHP’ye kaybettirmek için CHP’nin adaylarını desteklediler… HDP’nin eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş bile açıklama yaparak “Oyunuzu CHP’ye ve Meral Akşener’e vereceksiniz” demişti. Kandil’deki teröristbaşı Murat Karayılan “Türkiye’deki ‘demokrasi güçleri’ (CHP-SPHDP- İP) demokratik kimseler, çevreler, sanatçılar, yazarlar Erdoğan ve Bahçeli’ye karşı durmaları gerekiyor.” açıklamasını yapmıştı. Diğer teröristbaşları da aynı cümlelerle CHP’ye oy istedi.

CHP, HDP ve Meral Akşener İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Adana’da, Mersin’de, Antalya’da ve birçok il ve ilçede beraber olup CHP adayı etrafında birleşmedi mi? Birleşti… “Birleşmedi” diyen bir ahmak, gerizekalı var mı? Gerizekalı olan yahut gerizekalı rolü oynayan var. Özellikle de Meral Akşener’in partisinde bir hayli mevcut… 31 Mart seçimleri öncesi terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP, CHP’yi destekleme adına seferberlik başlattı ve 31 Mart’ta da sözünde durdu. 31 Mart seçimlerinden sonra da sözlerinde durdukları için övündüler. Hatta CHP’nin kazandığı yerler adına da isim isim sayarak “Buralara kayyum atadık” diye de dalga geçtiler.

Terör örgütü PKK’nın ve HDP’nin tavrı yenilenecek İstanbul seçimleri için de değişmedi. Terör örgütü PKK’nın en üst düzey yöneticisi olan KCK Eş başkanı Besa Hozat’ın ve yine terör örgütü PKK’nın üst düzey yönetici, KCK Yürütme Kurulu üyesi Duran Kalkan isim vererek “Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceklerini” söyledi. HDP’nin ve Kandil’in sözcüsü Sezai Temelli, 31 Mart seçimlerinden önce nasıl ki, “CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş ve İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu bizim sayemizde kazanacak ve buraları biz yöneteceğiz ” dediyse, şimdi İstanbul seçimleri için de “23 Haziran’da CHP’ye oy verirseniz, İmralı’nın yolu açılır.” açıklamasını yaptı. Tüm bunlara rağmen utanma nedir, yüz kızarması nedir bilmeyen, geçmişte MHP’nin ekmeğini yemiş, suyunu içmiş Meral Akşener ne dedi biliyor musunuz? Aynen şunları demiş : “Sayın Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’la ilgili yaptığı açıklama, seçmenini ciddi etkiler. 7 Haziran seçimlerinde Tayyip Bey meydan meydan Sayın Bahçeli’nin HDP için oy istediğini anlattı. Hep beraber avaz avaz ‘öyle şey olur mu’ diye bağırdık. Şimdi, Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesinin sakıncasının bulunmadığı beyanatı veriyor. Bütün bunlara bakıldığında MHP’nin 4 puanının üzerine ne konacak, o 4 puan nasıl tutum alacak? Ben o kitlenin tekrar Ekrem Bey’e gideceğini düşünüyorum.”

Ciddi diyorum bu Meral Akşener klinik bir vaka… 31 Mart seçimlerinde PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile beraber ol ve CHP’nin adaylarına oy ver. Sonra çıkıp MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin sözlerini nerenle dinlediğin ve anladığın belli olmayan bir anlayışla “Bu yüzden MHP’nin %4 oyu Ekrem İmamoğlu’na gidecek” de… 31 Mart seçimlerinden önce “HDP ittifakınız içinde var mı?” sorusuna televizyon ekranlarından, milyonların huzurunda “HDP de var” diyen Ekrem İmamoğlu iken, HDP oyunu Ekrem İmamoğlu’na vermişken bu cümleleri kurmak bir klinik vaka hadisesi değil de nedir? Direkt PKK ile iş birliği yapan siz, HDP’nin oyunu alan siz. İstanbul seçimleri için yine PKK ve HDP’nin destek açıklamalarını alan siz. Ama MHP lideri Devlet Bahçeli’nin maksadından saptırılan sözleri yüzünden MHP bedel ödesin… Vay be sapık siyasi düşünceye bak ! Allah akıl, fikir, şeref, namus, haysiyet versin hepinize…

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Yüksek Seçim Kurulundan (YSK) İstanbul seçimlerine ilişkin karar çıkacağı gün, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın 2 Mayıs’ta İmralı’da avukatlarıyla görüştüğünün ortaya çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? “sorusuna verdiği cevap aynen şu şekildedir: “HDP seçmeniyle Kürt kökenli kardeşlerimizi birbiriyle karıştırmamak lazım. Yorumu o şekilde ele aldığımız zaman, HDP’nin oylarının hepsini Cumhur İttifakı’na kanalize edecek bir taviz politikası takip ediliyor gibi bir anlayış ortaya çıkar ki bu doğru değildir. Bu bir talep meselesidir. Avukatıyla uzun yıllar görüşememesinin ısrarlı bir şeklidir. Bir hanımefendi (ismini hatırlayamadı) milletvekilinin cezaevinde 160 günden beri ölüm orucu tutmuş olmasındandır. Böyle bir durum karşısında Sayın Cumhurbaşkanı’nın ifade ettiği şekliyle, çözüm sürecini kapsamayan ama avukatının talebine verilen bir cevaptır. ((((Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün. Yani görüşmese dahi bunlar Kandil’den haberleşiyorlar zaten.))))

(Bu cümleyi de muhabirlerin huzurunda ironi ve espiriyle söyledi zaten) Bunu büyüterek, farklı noktalara getirerek hele hele PKK, onun YPG’siyle, onun HDP’siyle iş birliği yapıp seçim kazanma sevdasına kapılanların ağızlarına böyle bir görüşmeyi almamaları lazım. Ağızlarına almaları gereken görüşme, yattaki görüşmeler olmalıdır.”

Meral Akşener bu cümlelerle MHP lideri Devlet Bahçeli’nin neler anlatmak istediğini adın gibi biliyorsun. Zaten bilmeden konuşuyorsan klinik vaka düzeyin çok ileri düzeydedir. Sen, terör örgütünün siyasi uzantısı için “HDP Kürtlerin temsilcisi” derken, MHP lideri Devlet Bahçeli bu konuşmasında “HDP seçmenleriyle, Kürt kökenli kardeşlerimizi karıştırmayın” diye uyarıyor.

Sen, CHP’nin adaylarını kazandırmak için terör örgütünün siyasi uzantısıyla ittifak yaparken, MHP Lideri Devlet Bahçeli “HDP’nin oylarını Cumhur ittifakına çekmek için taviz veriliyor” anlayışıyla bakmanın yanlış olduğunu vurguluyor. Sen, “Bana göre Öcalan’a daha ılımlı işte bir ev hapsi gibi imkân tanınarak, ister televizyonla, ister telefonla, görüntülü, görüntüsüz, gibi bir ortam sağlanması gerekir” diyen Mehmet Salim Ensarioğlu’nu partine Genel Başkan Yardımcısı yaparken, MHP Lideri Devlet Bahçeli sadece teröristbaşı Öcalan’ın avukatlarının talebiyle uzun yıllar sonra görüştürülmesinden bahsediyor. Cezaevindeki ölüm oruçları konusundan bahsediyor. Zaten teröristbaşı Öcalan da avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada CHP’yi destekleyen Kandil ve HDP’nin aksine oyunuzu “AKP ve MHP’ye verin” demiyor. Bebek katili Öcalan da cezaevlerindeki olaylarla ilgili “Cezaevleri içindeki ve dışındaki arkadaşların direnişlerine saygı duymakla birlikte, sağlıklarını tehlikeye atacak ve ölümle sonuçlanacak noktaya taşımamalarını önemle belirtmek isteriz.” açıklamasını yapmıştır zaten. Teröristbaşının “Meral Akşener’e yeterince sahip çıktınız, az da Devlet Bahçeli’ye sahip çıktınız” diye cümlesi yoktur? Merak etme PKK’lıları “Meral Akşener’e oy verin” noktasına kadar getirdin. Bunu seçimlerde gördük..

Terörle mücadele de tavizsiz duruş sergileyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bu konuda “Çok uzun zamandır Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesini biz değerlendirdik. Terörün dilini, iletişimini, finansını, dış kaynağını ve tümünü kurutmak için her işi yapmakla görevliyiz. Seçim öncesinde bu konuşuldu ve devlet dedi ki şimdi bu görüşmenin gerçekleşmesi uygundur. Terörden teslim olup ifade veren 7 kişi intihar etti kendilerini astılar.” açıklamasını yaparak, konunun temel sebeplerini açıklamıştır. Oysa teröristbaşı Öcalan avukatlarıyla 2 Mayıs’taki görüşmesinden sonra Kandil’in üst düzey durumunda olan teröristbaşları Besa Hozat, Duran Kalkan, Nurettin Demirtaş ve HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli “Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceklerini” çok açık ve net ifade ettiler. O zaman Meral Akşener niye telaş yapıyor, niye heyecanlanıyor? Terörist yoldaşları yine CHP diyor, yine Ekrem diyor.

Meral Akşener’in en büyük siyasi ahlaksızlığı ve terbiyesizliği de MHP lideri Devlet Bahçeli’nin aynı cümlesi içindeki “Hele hele PKK, onun YPG’siyle, onun HDP’siyle iş birliği yapıp seçim kazanma sevdasına kapılanların ağızlarına böyle bir görüşmeyi almamaları lazım.” ifadesini gizleyerek iftira atmasıdır.

31 Mart’ta PKK ile iş birliği, siyasi uzantısı HDP ile ittifak yapan sen değil misin? Bunlarla “kazanma sevdasında” olan ve maalesef Ankara, Adana, İzmir, Antalya, Mersin gibi yerlerde kazanan yancılığını yaptığın CHP değil mi? HDP Eş başkanı Sezai Temelli, 31 Mart öncesi Ankara ve İstanbul üzerinden örnekler vererek “CHP buralarda bizim sayemizde kazanacak, HDP olarak biz de buraları yöneteceğiz” demişti… Mersin’de MHP’nin oylarını bölme tezgâhınız sayesinde HDP sözünü tuttu. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden ülkücüler uzaklaştırılıyor ve yerlerine HDP’liler atanıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’na HDP’li Bedrettin Güneş atanmış… Ne de olsa siyasi stratejiyi HDP ile yaptığınız için seni rahatsız edecek bir durum yoktur. Rahat rahat kına yakabilirsin. Kınaları İP Genel Merkezi’ne mi göndersinler?

MHP lideri Devlet Bahçeli’ye en tavizsiz olduğu “terörle mücadele” üzerinden iftira atmak için bir insanın ya aklını, ya şerefini kaybetmesi lazımdır. Meral Akşener, MHP’de milletvekili olduğun günler, MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’yi “Çok iyi de bir stratejik akla sahiptir. Satranç oyuncusudur, hep 5 hamle sonrasını görür. Bazı şeyleri göze alır, ama demokrasinin yanında durur. Partiye zarar getirecek bir şey Türkiye’ye faydalıysa, onu yapar. Rastgele konuşmaz.” şeklinde tarif eden sen iken, şimdi MHP liderinin konuşmasının ne anlam taşıdığı ortada iken niçin iftira atıyorsun? 24 Haziran seçimleri öncesi de çeşitli hesaplamalar yapıyor, MHP’nin %0 oy alacağına dair zekânı da ortaya koyuyordun. Şimdi de MHP’nin %4 oyunun PKK’lı Demirtaş’ın çizgisinde yürüdüğünü söyleyen Ekrem İmamoğlu’na gideceğine dair inciler saçmışsın…

Daha 1 yıl önce MHP lideri Devlet Bahçeli’nin eleştirilerine “İYİ Parti’yi CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum.” diyordun… MHP lideri Devlet Bahçeli’ye iftira atmayı bırak da, CHP ve HDP ile bir olma çirkinliğini, saygısızlığını, ayıbını, ihanetini neyin karşılığında gerçekleştirdin de, HDP ile bir olup CHP için oy dileniyorsun, bunu açıkla… Meral Akşener biraz cesaretin, biraz şerefin varsa çık kameraların karşısına…

“Askerimizin, polisimizin katilleriyle bir olup CHP’nin adayını desteklemem. Kandil’deki alçakların, teröre yardım ve yataklık eden HDP’li şerefsizlerin olduğu yerde biz olmayız.” açıklamasını yap… Yapamazsın değil mi? Çünkü İP’ini CHP’ye, HDP’ye, FETÖ’ye, Kandil’e kaptırmışsın…

Mail: [email protected]
Twitter: Yildiraycicek9
Instagram: yildiraycicek1944